Старозагорската прокуратура поиска „задържане под стража“ за рецидивист

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 42-годишен мъж, привлечен като обвиняем за кражба на кабели

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.А., на 42 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 02/03.03.2019  г. в гр. Стара Загора, в местността „Бойчо Бунар“,  в условията на опасен рецидив, чрез използване на техническо средство – ножовка, отнел чужди движими вещи: 300 метра плосък трижилен кабел и 30 метра кабел за телевизия, от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – чл.196,ал.1,т.2 вр.чл.195,ал.1,т.4 вр.чл.194,ал.1 вр.чл.29,ал.1,б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

На 02.03.2019  г. обвиняемият П.А. заедно със свои познати, също криминално проявени лица, били в местността „Бойчо Бунар“, в гр. Стара Загора. Обвиняемият П.А. случайно минал покрай имота на пострадалия и видял складирани множество кабели, които решил да отнеме. В тъмната част на денонощието  П.А., като използвал техническо средство – ножовка, отнел кабелите от имота на пострадалия, обгорил изолационното им покритие и впоследствие ги предал като вторични суровини, а средствата изразходвал за лични нужди.
Обвиняемият П.А. е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. За последно е бил освободен от затвора през декември 2015 г. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че П.А. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.  Взетата спрямо П.А. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.


image0 (9K)