Прокуратурата повдигна обвинение на Тома Белев

Миналата седмиица лидерите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов се опитаха да го оневинят пред еврейската общност на среща с организацията „Шалом“.

Прокуратурата е повдигнала обвинение на кандидата за общински съветник от „Демократична България“ Тома Белев – това се вижда от коментар на „еколога“ във фейсбук.

В публикация, в която се споменава Белев и предположението, че той скоро ще стане обвиняем, „природозащитникът“ пише – „Всъщност днес ми го повдигнаха“.

„Труд“ припомня, че Централната избирателна комисия даде разрешение Тома Белев да бъде разследван заради поста в социалната мрежа – „най-евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“.

От полицейски източници „Труд“ научи, че Белев не е бил открит повече от седмица от органите на реда на адреса, на който е регистриран.

Дори се стигнало да бъдат уведомени граничните пропускателни пунктове да следят за „еколога“.

Подигравката на Белев как евреите са возени безплатно в конски вагони по време на Втората световна война към лагерите на смърта е наказуема с от 1 до 4 години затвор.

Миналата седмиица лидерите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов се опитаха да го оневинят пред еврейската общност на среща с организацията „Шалом“. Но самият Белев нямаше достойнството да отиде и да се извини лично. Дори му трябваха няколко дни и под натиска на хора във фейсбук да скалъпи нещо като оправдание и да го публикува в мрежата. Но написаното бе толкова неискрено, че звучеше по-обидно и от подигравката с Холокоста.

BNews.bg


image0 (9K)