Прокуратурата знае къде е Митьо Очите

Прокуратурата има информация къде е Димитър Желязков, с прякор Митьо Очите. Това стана ясно от изявлението на магистратите след вчерашната мащабната акция срещу организирана престъпна група в Бургас. Стана ясно още, че общински съветник втори мандат от Несебър е обявен за общодържавно издирване заради участие в неутрализираната престъпна група.

По непотвърдена информация общинският съветник е Пейко Янков, информира БНР. Днес той не е присъствал на извънредната сесия в Несебър. От спецпрокуратурата не посочиха точно името му, но казаха, че общинският съветник не е бил открит на адреса му.

[ad id=“225664″]

Ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева коментира: „Общински съветник – което добре говори на всички как криминалната престъпност се е сраснала и с властта. Този общински съветник до момента не се е явил пред органите на досъдебното производство. Независимо от това вчера при извършените действия беше извършено претърсване на банкова касета, която е държал същият общински съветник. В нея беше открита сумата от 60 хиляди лева, която е иззета„.

[ad id=“263680″][ad id=“263680″]

Начева обясни, че прокуратурата не е позволявала на Димитър Желязков-Очите да излиза от страната. На въпрос защо не е изчакала завръщането на Димитър Желязков в страната, преди да проведе операцията, Начева каза: „Това би означавало да провалим операцията. Като цяло имаше риск да изтече информация. Целта на прокуратурата е да установи не едно лице, което е емблематично, а да събере доказателства и да неутрализира дейността на престъпна група, която е действала години в цялото Южно Черноморие„.

[ad id=“236999″]

При извършваните обиски – в домовете на участниците в бандата, са били открити наркотични вещества. Намерени са и части за автомати, както и за други бойни оръжия.


image0 (9K)