Прокуратурата започва разследване срещу Стоичков за хулиганство

Районната прокуратура в Етрополе започва разследване за извършено хулиганство срещу футболната звезда Христо Стоичков заради нападението му срещу екип журналисти, искали да снимат сватбата на дъщеря му.
Според официално съобщение на прокуратурата разследването е заради непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.
На 27 август около 16.00 ч. на паркинга пред манастир „Св.Троица“ в района на община Етрополе възникнал скандал между Христо Стоичков и фоторепортера Борислав Тошев, който стоял в колата и искал да заснеме сватбеното тържество на дъщерята на Стоичков. Разследването е започнало с разпит в качеството на свидетел на Петър Димитров – шофьор в медията. Според свидетеля, докато той се намирал в автомобила на паркинга пред манастира заедно с фоторепортера Борислав Тошев, към тях се приближил Христо Стоичков с настояване да му предадат направените записи на телефоните си, след което нанесъл няколко удари по лицето на шофьора Димитров. Друг мъж се опитал да отвори задната врата на автомобила, където седял фоторепортерът Тошев. За да избяга, шофьорът потеглил назад, вследствие на което ударил друг спрял автомобил.
КАТ са съставили акт за установяване на административно нарушение. По разследването е разпитан като свидетел и фоторепортерът Борислав Тошев, който първоначално не е предал на разследващите направения запис под предлог, че не е сигурен дали записът е съхранен. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване вида и характера на телесните увреждания на Петър Димитров. Прокуратурата е възложила на полицейските органи да установят и други очевидци на случилото се, които да бъдат разпитани.

offnews.bg


image0 (9K)