Прокоба тегне над имението на Коста Цонев в Бистрица

Порокоба тегне над имението на покойния Коста Цонев в Бистрица.

Повече от 2 години неговата вдовица Ели се бори да продаде огромната къща на актьора, но безуспешно. Макар пазарът на имотите в района да вървял добре, никой не искал да вземе вилата на артиста. В околията тръгнали слухове, че духът му още не си е отишъл от там и не разрешавал къщата да има нови собственици. В същото време жена му пък не била склонна да я харизва за жълти стотинки. Резиденцията е сред най-внушителните постройки в Бистрица. Простира се на 350 квадрата разгърната площ.

Макар да нямало интерес от купувачи към къщата, Ели не сваляла цената, напротив. Проверка на Ретро показа, че по същото време миналата година тя е била готова да се раздели със семейния имот срещу 360 000 евро. Към днешна дата обаче цената вече възлиза на 410 000 евро, с 50 бона повече. За продажбата вдовицата на актьора не ползва агент, тъй като самата тя се занимава с недвижими имоти. Така печалбата й, ако се стигне до сделка, ще бъде чиста и няма да плаща комисионна на никого.

„Продавам къщата, но не на всяка цена. Подбирам хората, които може би ще я купят. Не бих я продала на всеки, защото там имам скъпи спомени“, споделя последната жена на актьора. Ако все пак това се случи, с парите от продажбата Ели смята да започне нов живот във Франция при сина си, за да е близо до внучката си Виктория.

В чужбина е и първата жена на Коста Цонев – Анахид Тачева. Тя живее при най-малката си дъщеря, която е омъжена за гръцки милионер в Ню Йорк. За първа година Анахид няма да се прибира за годишнината от смъртта на сина си Митко Цонев през август, тъй като не била добре здравословно, а и пандемията прави пътуванията несигурни.

 


image0 (9K)