Продуцентите на „ВИП Брадър“ го закъсаха заради Ванко 1

Международната компания „Endemol Shine Group“, която държи лиценза за излъчването на телевизионния формат „Биг Брадър“ по света, ще поиска обяснение от българските си партньори – Нова телевизия, заради участието на Ванко 1 в родната версия на шоуто.

[ad id=“225664″]

„Всички продуценти на локално ниво трябва да потърсят оторизация за всеки потенциален участник, който има нечисто съдебно досие. Подобно разрешение не е търсено в конкретния случай и към момента работим с българската продукция, за да разберем защо и да гарантираме, че такава ситуация няма да се повтори в бъдеще. Това е заявил говорител на „Endemol Shine Group“ пред „Монитор“.

„Влизането на бивш затворник в Къщата не е прецедент в историята на „Биг Брадър“ на световно ниво“, допълва представителят на компанията.

„Всеки случай е различен и се разглежда от нас като такъв. Като собственици на формата ние не толерираме никаква форма на обидно поведение на база възраст, инвалидност, пол, раса, религия, вярвания или сексуална ориентация“, категорични са още от Endemol Shine Group.

„Решението за кастинга е взето на местно ниво и в съответствие с изискванията. В момента с Endemol Shine разглеждаме това решение и критериите за процеса на подбор на участници за в бъдеще“, коментираха от Нова телевизия.

[ad id=“263680″]

Припомняме, че влизането в предаването на – осъдения за трафик на хора и незаконно притежание на оръжие рапър, предизвика недоволство у зрителите на Нова телевизия. След като бе сезиран от организацията „Не си сама“, Съветът за електронни медии постанови, че няма нарушение на медийното законодателство. Казусът стигна и до страниците на британското издание „The Guardian“.

Междувременно Иван Главчев, както е истинското име на Ванко 1, напусна шоуто по лични и здравословни причини.


image0 (9K)