Продавачка обезвреди нападател с пистолет

Опит за въоръжен грабеж във Варна беше осуетен от жената зад щанда в магазина и двама случайни клиенти.

[ad id=“225664″]

Екшънът е заснет от охранителните камери. Крадецът е задържан, но малко по-късно освободен. Това разгневи собственика на магазина. С него се срещна екип на „Здравей, България”, предава NOVA.

Според прокуратурата оръжието на крадеца не е било огнестрелно, а газово. 18-годишният младеж от Лясковец е с чисто съдебно минало. Именно затова той е бил пуснат на свобода.

Според собственика на магазина Димитър Петров прокуратурата и полицията не работят заедно и няма връзка и координация между тях.

[ad id=“236993″]

„Хората трябва да знаят, че никога не трябва да се правят на герои, защото всеки трябва да знае, че насоченото срещу него оръжие може да го убие. Комбинацията от дизайнерски наркотици с алкохол водят до ужас в главата и правят човека бойна машина”, коментира адвокат Марин Марковски.

Адвокатът заяви, че когато човек е нападнат, той не трябва да се съпротивлява.

„Този човек е на свобода, защото законът е калпав. От друга страна, не може да бъде смачкан един млад човек. Ако той бъде ударен тежко, ако отиде в затвора, той ще стане лош. Присъдата е, за да превъзпита, а не за да отмъсти за злото”, каза още Марковски.


image0 (9K)