Продавачка обезвреди нападател с пистолет – осуети въоръжен грабеж във Варна

Продавачка осуети опит за въоръжен грабеж във Варна, след като обезвреди нападател с пистолет. На помощ на жената се притекли и двама клиенти на магазина, а цялата случка е била заснета от охранителните камери.

Крадецът е задържан от полицията, но малко по-късно е освободен, което разгневи собственика на магазина Димитър Петров. „Самата ситуация е доста нелепа.

Трябваше ли да пострада някой за да бъде обвинен в нещо?“, попита той пред екип на предаването „Здравей, България“ по NOVA.

Според прокуратурата оръжието на крадеца не е било огнестрелно, а газово. 18-годишният младеж от Лясковец е с чисто съдебно минало. Именно затова той е бил пуснат на свобода. Според собственика на магазина прокуратурата и полицията не работят заедно и няма връзка между тях.

Адвокат Марин Марковски коментира случая в студиото на „Здравей България“. „България е страна на приказките, неща, които ни се струват невероятни, тук се случват ежедневно.

Хората трябва да знаят, че никога не трябва да се правят на герои, защото всеки трябва да знае, че насоченото срещу него оръжие може да го убие.

Комбинацията от дизайнерски наркотици с алкохол водят до ужас в главата и правят човека бойна машина, звероподобно същество, той изглежда човек, но не е”, коментира адвокат Марин Марковски. По думите му, когато човек е нападнат, той не трябва да се съпротивлява.

В конкретния случай адвокатът заяви: „Този човек е на свобода, защото законът е калпав. От друга страна, не може да бъде смачкан един млад човек. Той  е човешко същество, той е един от нас, сбъркано е нещо при него, но е един от нас. Ако той бъде ударен тежко, ако отиде в затвора, той ще стане лош“.

Присъдата е, за да превъзпита, а не за да отмъсти за злото, каза още Марковски.


image0 (9K)