Електронни сайтове продават – конски суджук, магарешка пастърма и филе Елена био

Домашен конски пресен суджук се предлага от събота в един от най-популярните родни електронни сайтове за търговия.

[ad id=“225664″]

Продавачът е от Горна Оряховица, а обявата гласи, че човекът събира заявки по телефона от желаещи, приготвя го вкъщи и след това им изпраща местния деликатес по куриерска фирма до всички краища на страната, пише „Борба“.

За хората от околността дава и опцията лично предаване. Майсторът на колбаса е определил цена 8 лв. за кг., а освен от конско месо може да изпрати и от телешко. Този деликатес обаче е с 2 лв. по-скъп.

В магазинната мрежа суджукът се продава на цена от 12 до 25 лв., което се оказва скъпо за клиентите. Така производителят е открил решение на проблема как да изкара някой лев, без да се налага да плаща данъци и да дистрибутира стоката си в магазинната мрежа.

[ad id=“263680″]

Чрез електронната търговия горнооряховецът се спасява от солидни проверки от Регионалната здравна инспекция и Агенцията по безопасност на храните. Гаранция за качеството обаче не дава и отговорността остава за сметка на купувача консуматор.

Майсторът на колбаси предлага още конско месо, кайма и пастърма, както и телешко месо. След кратка справка в интернет се появяват още няколко търговци на месни продукти от Горна Оряховица.

Един от тях е обявил преди 10 дни, че започва да приема поръчки за магарешка пастърма и филе Елена био. Човекът уточнява, че през декември ще бъде готов с мезетата, а всяко от тях ще бъде вакуумирано, за да се гарантира качеството му. Той обаче е определил далеч по-висока цена за стоката си – 18 лв./кг пастърма и 22 лв./кг за филето. За да привлече повече клиенти, дори е оставил снимки на продукти от предни партиди, които е измайсторил.

Третият онлайн търговец на мезета от областта пък предлага конска наденица и също е от Горна Оряховица. Оказва, че електронните сайтове са виртуална трибуна на местни прозиводители, които не се притесняват да продават по този начин стоката си.

Чрез едно кликване с мишката си спестяват часове на студа на сергиите на кооперативния пазар и наем за щанд. Сред многобройните обяви от раздел „храни и напитки” откриваме оферти за картофи, пчелен мед, орехи, домашни сладка, туршии, свинска мас, яйца, лук, тикви, гъби, олио, ракия и много други.
Източник: Blitz.bg


image0 (9K)