Програма „Лято 2020“ стартира в Община Стара Загора

Община Стара Загора стартира програма „Лято 2020“, в която се предлагат безплатни разнообразни занимания и прояви през лятната ваканция за най-младите жители на областния град.

В програмата са включени събития, организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Центъра за подкрепа за личностно развитие, Международен младежки център, Превантивно-информационен център по зависимости, Център за подкрепа за личностно развитие – Астрономическа обсерватория, Библиотека „Родина“ – детски отдел, Регионален исторически музей, Къща музей „Гео Милев“, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, както и много спортни клубове в Стара Загора.
Всички занимания, включени в програмата, са безплатни. Занятията и проявите се водят при спазване на всички противоепидемични мерки, с не повече от 20 участници (съобразно квадратурата на помещенията се определя броя на участниците за спазване на необходимата дистанция).
Задължително преди включване на детето/младежа в занятия, родителят попълва Декларация за информирано съгласие.
Програмите на библиотека „Родина” са с предварително записване за участие от предходната седмица и се провеждат с до 10 деца.
Желаещите да се включат в спортните занимания ученици следва да се свържат с треньора, който е посочен като лице за контакт. За провеждането на тренировките е задължително подходящо облекло, маска и обувки за съответния вид спорт, както и явяването на желаещите поне 5 минути преди обявения час.
Записванията за участие са индивидуални при съответните организатори. Информация за летните занимания можете да откриете и на фейсбук страницата „Образование – Стара Загора“ – https://bit.ly/3hmOg7N.


image0 (9K)