Проговори съпругата на обвинения лекар в убийството на Плъха

Жулиета Димитрова, съпругата на обвинения в убийство д-р Иван Димитров, скандира с още стотици пловдивчани „Свобода за доктора!“.

[ad id=“225664″]

Над 200 протестиращи се събраха днес пред сградата на Второ районно управление в Пловдив с искане д-р Димитров, обвинен за убийството на Жоро Джевизов – Плъха, да бъде пуснат на свобода, пише Traffic news.bg.

Сред протестиращите имаше близки, приятели, съседи и колеги на доктора, но имаше и редица българи, които не познават лекаря, но са съпричастни със съдбата му. Жулиета разказа, че тя и децата ѝ са спели по време на разбиването на дома им.

„Домът ни е запечатан, когато е станало сме спели, затова не мога да коментирам нищо“, разстроена обясни съпругата на Димитров. Тя сподели още, че това е трети обир на дома им, като първите два пъти престъпленията не са разкрити.

[ad id=“237001″]

Протестиращите докараха тонколона, организаторите призоваха за активна гражданска позиция в подкрепа на доктора. Хората настояха за промени в Наказателния кодекс и изтъкнаха, че самозащитата в собствения ти том не може да бъде третирана като престъпление.

Митингът премина под звуците на патриотични български песни, а в края му беше инициирана подписка в подкрепа на Димитров. Хората обявиха, че утре ще протестират отново на същото място от 12 часа, като призоваха всички пловдивчани да се включат.

Предстои прокуратурата до часове да прецени дали ще поиска от съда постоянна мярка „Задържане под стража“ по отношение на медика. Към момента той е задържан в ареста за 72 часа.

Протестът бе организиран спонтанно във фейсбук мрежата вчера, след като стотици души изразиха подкрепата си в защита на обвинения доктор чрез гневни постове. Те изразиха недоумението си как е възможно човек, защитил себе си, дома си и семейството си, да бъде съден като убиец наравно с всички останали престъпници.

[ad id=“238430″]

Припомняме, че Джевизов е влязъл в къщата на лекаря заедно със свой съучастник. Собственикът ги е чул и излязъл да види какво става, тъй като в съседните стаи спели съпругата и децата му. Тогава Плъха го нападнал с нож и го е ранил в крака. Другият крадец побягнал, а лекарят стрелял няколко пъти. Бандитът е издъхна навън от рана в гърдите. Лекарят твърди, че оръжието не е било негово, а е изхвърлено от другия съучастник. Пистолетът е самоделка.

Приятелите му описват д-р Димитров като емоционален, но много възпитан мъж. Тренирал редовно и бил в много добра физическа форма.

Крадецът, известен с прозвището Плъха, е стар познайник на полицията. Основната версия на полицията, че някой е засякъл крадеца на местопрестъплението и го е застрелял, най-вероятно ще се  окаже резонна. До трупа на Джевизов е открит нож, който е негов, а по острието е намерена кръв, която съвпада с тази на лекаря.


image0 (9K)