Прогнозите на Бил Гейтс от 1999 г., които са се сбъднали

Бил Гейтс  направи правилна прогноза като е казва, че телевизионните канали и предавания ще показват линкове към сайтове. Сега това е особено популярно, като всички чрез QR кодове дори може да се посети дадения сайт веднага.

Милиардерът прогнозира, че в интернет не местоположението ще е важно, а интересът. „Онлайн обществата ще се оформят на базата на интересите на хората, не на местоположението им“, пише той. Сайтове като Reddit, форумите и групите постигнаха точно това.

[ad id=“225664″]

В тази връзка Гейтс позна, че интернет ще промени начина, по който хората ще си намират работа. „Търсенето и намирането на работа ще става по интернет. Хората ще намират възможности просто като опишат интересите, нуждите и уменията си“, пише Гейтс. В случая е толкова прав, че миналата година Microsoft дори купи социалната бизнес мрежа LinkedIn, която прави точно това.

Гейтс познава и голямата популярност на сайтовете, чрез които в реално време хората могат да обсъждат спортни събития. Например Twitter, който се радва на най-голяма посещаемост именно по време на големи спортни мероприятия.

[ad id=“263680″]

Основателят на Microsoft правилно прогнозира и популярността на специализиран бизнес софтуер, който да помага на компаниите в управлението на техните проекти и намиране на партньори. Чрез тези платформи компаниите по-лесно управляват екипите си, организират работата им от разстояние и по-лесно намират служители, които да работят онлайн.

Източник:vesti.bg


image0 (9K)