Проверяват сигнал за изоставени туристи на АМ „Струма“

Министерството на туризма е започнало проверка на туристическата агенция „Глобал тур”, за която бе съобщено, че изоставила 38 туристи за няколко часа през нощта в автобус на магистрала „Струма“. На този етап е установено, че фирмата е регистрирана в Националния туристически регистър и има валидна застраховка, съобщиха от ведомството.

[ad id=“225664″]

По-рано стана ясно, че туристите са прекарали 4 часа през нощта на магистрала „Струма“, след като горивото на автобуса, с който се връщали от Гърция, свършило на пътя, предаде БНР. Пътниците звъннали на тел. 112 и от спешния телефон били посъветвани да обезопасят мястото със светлоотразителен триъгълник, но се оказало, че такъв няма.

От Министерството на туризма припомнят, че при проблеми, туристите могат да подават сигнали на горещия телефон 02 90 46 895.

Според информация на Нова тв пътниците прекарали близо 4 часа по тъмно на магистрала „Струма“. „На връщане, много късно вечерта, около 22:30 ч. закъсахме на магистралата, след разклона за Дупница. Вътре имаше един шофьор и една екскурзоводка. Спряхме и започна едно суетене. Разбрахме, че е свършило горивото на автобуса”, разказа пътничките в автобуса.

[ad id=“263680″]

„Не се следваше някакъв план на поведение, когато има някакъв проблем. Кой е длъжен да каже на пътниците, че има проблем и да има план какво да направи. Изчезнаха и екскурзоводката, и шофьора, и така около 15 минути”, разказа друга пътничка.

Когато пътниците решават да потърсят помощ на телефон 112, им казват да сложат светлоотразителния триъгълник. Такъв обаче се оказва, че липсва.

[ad id=“236993″]

А пътниците се притеснили и от тъмнинаната вътре в автобуса, тъй като шофьорът не пуснал светлините, за да не се изхаби акумулатора.


image0 (9K)