При специализирана полицейска операция в Стара Загора откриха….

На 3.08.2017 г. е проведена специализирана полицейска операция от служители на ТСБОП при ОДМВР – Стара Загора съвместно със служители на Първо РУ – Стара Загора за пресичане и държане на наркотични вещества, при която по ул.“Генерал Столетов“, до кръстовището с ул.“Кольо Ганчев“, е спрян за проверка движещ се таксиметров автомобил „Дачия Сандеро“, управляван от Б.Б., на 46г. жив. в  Стара Загора.

При извършена проверка е установено, че в автомобила, като клиент, е лицето Т.Ч., на 27г., живущ в Стара Загора.

Извършени са процесуално-следствени действия, при което са открити и иззети един брой политиленов плик със съдържаща се в него кафяво-зелена суха тревиста маса, която при направени тест е установена като канабис, както и един брой електронна везна.

В лицето Т.Ч. са намерени и иззети 42 броя топчета, с различна форма и големина, които при направен тест са реагирали на амфетамин, както и сумата от 2584 лева.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ- Стара Загора е установено, че в обитаваната от Т.Ч. квартира, намираща се в Стара Загора, на ул.“Свети Отец Паисий“, която се е обитавала и от лицето Н.Й. на 25г. от Ст.Загора са намерени 3 броя топчета с различна големина и форма, които при направен тест са установени като амфетамин, електронна везна и сумата от 2540 лева и 20 британски паунда.

След изготвена експертиза, е установено, че наркотичното вещество е марихуана с тегло 1,12 грама и амфетамин с нетно тегло 102,16грама.

По случая в Първо РУ- Стара Загора са образувани две бързи производство. Лицата са задържани за срок до 24 часа в Първо РУ- Стара Загора.

На 4 август във Второ РУ – Стара Загора срещу Й.С. е образувано е бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК, затова че при извършен личен обиск, в джоб на панталона му е открит полиетиленов плик с пет по-малки пакетчета бяло кристалообразно вещество, което след изготвена експертиза е установено, като метамфетамин с тегло 0,26гр.


image0 (9K)