При спецакция задържаха две „мулета“ на телефонни измамници, действали в Старозагорско и в цялата страна

Проведена е Специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами, извършени на територията на област Стара Загора и страната.

В нея са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – Стара Загора, съвместно със служители на сектор „Измами“ при ГДНП – София, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Велико Търново и служители на РУ – Казанлък.

В хода на операцията, в стая на хотел във Велико Търново, са задържани двама мъже – К. Б. на 29 и Р.А. на 54 г. Намерени са 4 мобилни телефона, парична сума от 6 800 лв. и голямо количество златни накити.

Установено е, че парите и златните накити са получени при извършена на 3 август телефонна измама в Сливен, а лицата са съпричастни към друга телефонна измама от 6 юли в Казанлък, както и към други подобни, на територията на страната.

Мъжете са били в ролята на „куриери“, получавали и транспортирали парични суми и накити до Румъния.

Двамата обвиняеми са били задържани първоначално за срок до 24 часа. С постановление на Районна прокуратура – Казанлък, обвиняемият Р.А. е задържан за срок до 72 часа, като спрямо него предстои внасянето на искане до Районен съд – Казанлък за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Спрямо втория обвиняем К.Б. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Процесуално-следствените действия по случая продължават.


image0 (9K)