Приятели след развода? Не, недейте

Дългите връзки понякога стават токсични. Но ни е трудно да кажем „край”. Защото… Навикът си е навикът, страхът да не останем сами е голям. Въобще – трудна работа. И все пак, когато накрая вземем важното решение, идва най-трудното – да се научим да живеем без човека, с когото години наред сме делили ежедневието и леглото си. И много от нас решават, че е по-добре да запазят приятелски отношения. Според психолозите обаче, това не е толкова добра идея. С изключение на случаите, когато във връзката са се родили деца… Ето защо приятелството с бившия не е препоръчително.

Ако останете приятели, трудно ще продължите с живота си.

Какъв е смисълът да се виждате? Нали искате да продължите напред? Тогава оставете бившия да си живее живота и започнете да градите своя. Освен това границата между интимната и приятелската близост е твърде тънка и изведнъж може да се окажете пак обятията му, а това не е добре. За вас.

Чувствата умират трудно.

Дори, когато отношенията са буксували… Да, нужно ви е време. И за да стане по-безболезнено всичко, не ви трябва да се виждате. Нали знаете – очи, които не се виждат, се забравят. Не удължавайте агонията си. Сложете точка и минете напред.

Ако останете приятели, болката ще е по-голяма.

Представете си, че той срещне друга преди вие да срещнете друг. И ви споделя емоциите си. Дори да знаете, че между вас всичко е приключило, нещо ще почне да ви дълбае отвътре. Колкото и да е болезнено, понякога е по-добре да вземете категорично решение и да се отдръпнете един от друг – поне докато времето свърши своята работа. Може би след време, когато чувствата поутихнат, ще можете да бъдете просто добри познати. Може би.


image0 (9K)