Причинителят на тежката катастрофа в Пловдив е син на известен бизнесмен

Петко Анегелов, който преди 1 година се прочу с раздаване на шамари и ритници на пътя, и то спрямо жена, е причинил вчерашната катастрофа на бул. „Руски“ в Пловдив, съобщава „Трафик“.

22-годишният Ангелов е син на Никола Ангелов, собственик на компанията – производител на млечни продукти.

Както и в инцидента от преди по-малко от година, вчера Ангелов се качил на мощно БМВ Х4, собственост на баща му, и предизвикал тежка катастрофа с три коли и трима ранени.

Навярно скъпата автомобилна марка дава кураж. Ангелов е карал изключително бързо по бул. „Руски“ към моста на Герджика в Пловдив.

В последния момент младежът решил да отклони посоката, като завие на лято по ул. „Янко Сакъзов“. Така ударил спрял, изчакващ насрещното движение, мерцедес, а БМВ-то продължило в отсрещното платно, където ударило ауди. Шофьорът на аудито и две негови спътнички са настанени в болница с контузии в областта на главата, торса и крайниците, но без опасност за живота. Въпреки че никой от шофьорите не е бил под влиянието на алкохол, скоростта и действията на Ангелов довеждат до тежкия инцидент.

В края на ноември месец, жена беше набита от Ангелов заради спор на пътя. Тогава Ангелов бил в джип БМВ, а до него на пътното платно било спряло такси, с чиито шофьор младежът водил диалог. След като почакала малко, жената подала сигнал с клаксон, а отсреща получила среден пръст.

Пловдивчанката се афектирала от жеста, излязла от колата и потърсила сметка защо младежът й показва среден пръст, а той продължил да я обижда, наричайки я с различни епитети и квалификации. Спорът между двамата продължил, като в един момент Петко слязъл и ударил юмрук в лицето на жената, а след това продължил с шутове в ребрата и краката. Жената избягала и отишла в болница, а след това и в полицията. Малко по-късно дъщерята на жената установява кой е агресорът и му звъни по телефона, като той отричал да е бил нанесъл побой, казвайки: „Само я бутнах и леко ритнах. Ако й бях ударил юмрук, нямаше да може да стане!“, казал синът на бизнесмена.

Тогава полицаи от Трето РУ започна проверка по жалбата на пострадалата пловдивчанка, но резултатът от нея така и не стана публично достояние. Единствено стана ясно, че Ангелов магически се отказал от версията „леко ритнах“ и заявил пред разследващите, че той не е бил във въпросната кола и не е докосвал 44-годишната пловдивчанка.


image0 (9K)