Принцеса Латифа в шокиращо видео: Държат ме като заложник (снимка)

Дубайската принцеса Латифа, дъщеря на шейх Мохамед Ал Мактум, е държана като заложник и се страхува за живота си. Това казва самата тя в няколко шокиращи видеозаписи, разпространени от британската телевизия BBC.

През 2018 година принцеса Латифа се опитва да напусне Обединените арабски емирства с яхта, но е заловена и върната в Дубай. Смята се, че е заснела видеата година след опита си за бягството. Записите са направени в продължение на месеци със смартфон, който принцесата получила тайно. Изпращала ги като послания до приятели. В един момент обаче съобщенията спрели и приятелите й се обърнали за помощ към ООН.

В момента се намирам в тоалетната, защото това е единствената врата, която мога да заключа„, казва Латифа в едно от видеата.

Намирам се във вила. Заложник съм, а вилата е превърната в затвор – прозорците са залостени и не мога да ги отворя. Отвън има петима полицаи, а вътре в къщата – две полицайки. Не мога дори да изляза навън и да подишам чист въздух„, разказва младата жена.

Всеки ден се притеснявам за безопасността си и за живота си. Не знам дали ще оцелея. Полицаите ме заплашиха, че ще съм затворник цял живот и няма да видя слънцето отново„, казва принцесата.

35-годишната принцеса Латифа бин Мохамед ал-Мактум се опитва да избяга от Дубай на два пъти. Първият й опит е, когато е на 16 години.

През 2011-а обмисля план за бягство с помощта на френски бизнесмен, който обаче се реализира чак през 2018-а. Помага й нейна спортна инструкторка. Двете стигат с джет до международни води, където се качват на яхта под американски флаг. 8 дни по-късно край бреговете на Индия яхтата е спряна, а на борда се качват командоси. Латифа и инструкторката й се крият в тоалетната, но димни гранати ги принуждават да излязат на палубата. Латифа е заловена и върната в Дубай. Оттогава за нея не се знае нищо.

Бащата на Латифа – шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, е един от най-богатите хора в света. Той е владетел на Дубай и вицепрезидент на Обединените арабски емирство.

Преди 20 години друга негова дъщеря – принцеса Шамса, също прави опит за бягство, докато е на почивка в Англия. Месец по-късно е заловена. В електронно писмо до приятел тя твърди, че е открита в Кеймбридж. Четирима мъже я нападнали, вързали я и я вкарали в автомобил, след което я упоили. На следващия ден е върната в Дубай с частен самолет.

През април 2019 година шестата жена на шейх Мохамед – принцеса Хая успя, да избяга във Великобритания с двете си деца.


image0 (9K)