Принцесата и емирът на Дубай поведоха съдебна битка за децата си

Принцеса Хая – съпругата на емира на Дубай Мохамед бин Рашид Ал Мактум, поиска от Върховния съд в Лондон да се възползва от мярка за защита срещу принудителен брак.

Тя е омъжена за емира от 2004 година и имат две деца – 11-годишна дъщеря и 7-годишен син. Британските медии твърдят, че 45-годишната принцеса Хая е избягала от емира – с двете им деца, преди месеци.

Сега тя иска от британския съд да бъде защитена срещу „брутално поведение“. Принцеса Хая настоява за попечителство над децата си.

Емирът на Дубай поиска – чрез адвокатите си, децата да се върнат в Обединените арабски емирства.

Принцесата и емирът публикуваха комюнике, с което потвърждават, че са две страни в съдебна процедура. „Тази процедура е свързана с благоденствието на двете ни деца, а не с въпрос за развод или финансови въпроси„, се отбелязва в съобщението.

Принцеса Хая влезе в съда придружена от адвокатката си Фиона Шакълтън, която защитаваше интересите на принц Чарлз по време на развода му с принцеса Даяна.

70-годишният емир Мохамед бин Рашид Ал Мактум е представен от адвокатката Хелън Уорд. Тя защитаваше интересите на британския режисьор Гай Ричи по време на развода му с Мадона.

Смята се, че бракът на емира на Дубай с принцеса Хая е била неговата шеста сватба. Той има повече от 20 деца от различни съпруги.

Принцеса Хая е полусестра на краля на Йордания – Абдула. Тя участваше в конни състезания на Олимпийските игри в Сидни през 2000 година.


image0 (9K)