Приложение на захарта в домашната козметика

Консумацията на захар и сладки напитки е вредна, тъй като излишъкът й води до различни видове метаболитни проблеми. Но тя, обаче, е подходящ продукт за естествена козметика, тъй като съживява и защитава кожата и е един от най-добрите начини да се отървете от мъртвите кожни клетки и черни точки по кожата на лицето, пише blitz.bg. Независимо какъв вид използвате, бяла или кафява, това е отличен натурален ексфолиант, затова ще споделим с всички вас 5 ефикасни лечения.

[ad id=“225664″]

1. Захарна маска за мазна кожа
Използването на захар като стягащо средство е чудесен начин да се отървете от излишната мазнина на кожата си, причинено от дисбаланс в мастните жлези. Наред с хранителните вещества в портокаловата кора това ще създаде добър естествен ексфолиант, който да почисти порите на кожата.
Съставки: 3 супени лъжици груба захар (36 г) 1 супена лъжица настъргана портокалова кора (10 г) 2 супени лъжици портокалов сок (20 млл) 1 супена лъжица мед (25 г)
Комбинирайте всички съставки в контейнер и разбъркайте, докато получите гъста паста. Намажете лицето си, оставете да престои 15 минути и изплакнете. Използвайте 2 или 3 пъти седмично вечер.

2. Крем от захар за отстраняване на косми
Благодарение на своята лепкава текстура, захарта е добър начин за премахване на нежеланото окосмяване на тялото, без да се използват агресивни продукти.
Съставки: 3 супени лъжици захар на по-едри парчета (36 г) 2 супени лъжици лимонов сок (20 млл) вода (ако е необходимо)
Разтопете захарта на слаб огън и разбъркайте с лимоновия сок. Добавете малко вода, за да получите гъста паста, която може да размажете върху кожата. След като приготвите този захарен „восък“, нанесете върху кожата в посока на растежа на космите и оставете да изсъхне за 15 минути. Отстранете продукта с лек кръгов масаж, за да премахнете космите. Използвайте 2 пъти седмично.

[ad id=“263680″]

3. Захар за сухи, напукани крака
Прекомерната сухота и постоянното излагане на определени повърхности могат да причинят напукване, което, ако не се лекува, ще доведе до инфекция. За щастие омекотяването и ексфолирането със захарта ще ви помогне да премахнете мъртвите клетки на кожата, за да изглеждат по-здрави и по-гладки.
Съставки: 3 супени лъжици груба захар (36 г) 2 супени лъжици зехтин (32 млл)
Приготовление Комбинирайте двете съставки в контейнер, докато се образува плътна паста. Разнесете продукта върху пукнатината на краката и леко масажирайте 5 минути. За да завършите, изплакнете с топла вода и повторете до 3 пъти седмично.

[ad id=“236993″]

4. Маска за борба с акнето на гърба
Поради способността му да почиства порите и премахва примесите, тази съставка е страхотна, за да се отървете от черните точки, които се образуват на гърба. Тук я комбинираме с антибактериалните и алкални свойства на меда, за да усилим силата й да се бори с акнето.
Съставки: 3 супени лъжици груба захар (36 г) 5 супени лъжици мед (125 г)
Разтопете захарта в двоен съд и след това добавете меда. Смесете с дървена лъжица и я оставете да престои, докато достигне температура, безопасна за вашата кожа. След това нанесете маската върху засегнатата област и оставете да престои 20 минути. Изплакнете с топла вода и използвайте 3 пъти седмично.

[ad id=“236999″]

5. Лечение на груби лакти и колене
Когато комбинирате този страхотен ексфолиант с овлажняващо кокосово масло, получавате страхотно лечение за омекотяване на кожата на лактите и коленете.
Съставки: 2 супени лъжици груба захар (24 г) 2 супени лъжици органично кокосово масло (30 г)

Поставете и двете съставки в съд и ги разбъркайте, докато се образува плътна паста. Почистете местата, които искате да третирате и нанесете щедър слой от сместа. Направете нежни масажни движения и оставете да престои 20 минути. Изплакнете и използвайте 2 пъти седмично.


image0 (9K)