Децата от ЦДГ №10 „Светлина“ се възпитават в и любов към спорта

В Стара Загора успешно приключи проект на спортен клуб“ Спортна гимнастика “ по програмата на ММС “ Спорт за децата в детските градини“ 2016
В Целодневна детска градина 10 – „Светлина“ в Стара Загора, с директор Йоанна Димитрова, беше реализиран шестмесечен спортен проект на спортен клуб “ Спортна гимнастика“ Стара Загора.

От март до септември, 4 групи малки и големи малчугани от детската градина, два пъти седмично имаха своите спортни занимания и развиваха своите качества и двигателна култура със занимателни спортни надпревари, батут и разнообразни спортни игри, танци и гимнастически упражнения.

Основна цел и постижения на проекта са създадените по-добри условия в градината. Със закупуването на спортните уреди и възможностите за участие на децата в безплатни занимания с физически упражнения и спорт, с цел подобряване здравния им статус, се подобрява физическата дееспособност на децата и се увеличава двигателната им активност.

Със спортните занимания, със средствата на спортната гимнастика, малки и големи деца бяха възпитавани и мотивирани в интерес и любов към спорта . Родители, детски учители и деца се надяват тази програма на ММС да продължи и бъде и занапред двигател и възможност за стотици деца да се докоснат до магията, наречена спорт.


image0 (9K)