Австрийска кухня: Диетичен ябълков щрудел

Това изискано блюдо от австрийската кухня е подходящо и за тези, които са на диета, тъй като в него няма животински и растителни мазнини. Приготвянето му е лесно, а резултатът удивителен.
Правилно приготвен, щруделът е сочен, с тънко тесто и апетитна хрускава коричка. Ето рецептата:

[ad id=“225664″]

Необходими продукти:
2 листа бутер тесто
2-3 големи по-скоро кисели ябълки
1/2 лъжичка канела
2 суп лъжици захар
2 суп. лъжици брашно

половин чаша орехи
3 суп. лъжици кафява захар

3 суп. лъжици бяла захар

2 суп.лъжици галета
1 яйце+1 чаена лъжичка вода

[ad id=“263680″]

Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 190 градуса. Почистете ябълките и ги нарежете на малки кубчета. Поставете ги в купа, добавете канелата, двата вида захар и брашното. Оставете ги за 20 минути, за да отпуснат сока си.
В отделен съд смесете орехите с двата вида захар и галетата. Разстелете единия лист бутер тесто, нанесете един слой с ореховата смес и отгоре сложете ябълковата смес. Покрийте плънката и залепете краищата на тестото. По същия начин направете и  втория лист бутер тесто. Залепете добре краищата на тестото с малко вода. Поставете в тавичка, покрита с хартия за печене. Намажете с разбито с малко вода яйце. Направете напречни разрези с остър нож.
Изпечете щрудела на 190 градуса за около 45 минути до златисто.Този вкусен десерт се съчетава много добре с топка сладолед, бита сметана, но ако сте на диета и така си е много вкусен. Споделете тази рецепта с приятелите си, за да му се насладят и те!
Да ви е сладко!


image0 (9K)