Призив към избирателите от членовете на Гражданския съвет на Реформаторския блок да подкрепят кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева

Призив към избирателите от членовете на Гражданския съвет на Реформаторския блок да подкрепят кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева на балотажа.

Ето и пълния текст на декларацията:

1. Членовете на Гражданския съвет изказват благодарност към всички граждани в България и по света, които подкрепиха с гласовете си номинираните от нас претенденти в президентската кампания. Благодарим на г-н Трайчо Трайков и ген. Съби Събев за непоколебимото отстояване на позицията за силна и свободна България. Благодарим за достойния резултат, който доказва, че истинската демократична десница има стабилно ядро от осъзнати, компетентни и готови за борба представители.

2. По повод предстоящия втори тур на президентските избори, членовете на Гражданския съвет изразяват своята решителна позиция против кандидата на БСП, който, заедно с подкрепящата го прокремълска партия, открито съдейства за реставрацията на порочните тоталитарни модели, набираща сила в глобален план. За нас е абсолютно неприемливо България да загуби своята извоювана демократична независимост, основана на споделени евроатлантически ценности и за пореден път да попадне в плен при наследниците на тези, които с идеологически манипулации, лъжи и репресии предадоха националните идеали и поставиха българските граждани на колене за десетилетия наред. И днес плащаме цената на техните престъпления, като по един или друг начин – с корупционни сделки и прокарване на чужди интереси – те продължават да ги извършват. Призоваваме всички наши съмишленици да се противопоставят активно на опита между нас и свободния свят отново да бъде издигната стената, разрушена преди 27 години.

3. С оглед напрегнатия външен и вътрешен политически контекст, Гражданският съвет смята, че национално отговорната позиция изисква г-н Трайчо Трайков да отговори на поканата за среща, отправена към него от кандидата, когото българските гласоподаватели посочиха като опонент на БСП в предстоящия балотаж. За разлика от някои политически лидери, Гражданският съвет е наясно, че демократичният вот се заслужава, а не се продава и затова препоръчваме на нашия кандидат г-н Трайков да изиска публичен ангажимент за радикална съдебна реформа, включително на прокуратурата, за законови инициативи срещу корупцията и монополите, за защита на българските приоритети в ЕС и НАТО.

4. Призоваваме българските граждани да бъдат активни и да гласуват, за да не допуснем провалилата се партия на Станишев и Първанов, партията избрала Орешарски и Пеевски, да се промъкне отново през задния вход на политическата сцена! Само по този начин България няма да бъде върната в миналото, а ще продължи европейския си път.

Декларацията е подписана от:

Гроздан Караджов
Мартин Димитров
Петър Славов
Иван К. Иванов
д-р Георги Ганев
Стоян Радев
проф. Михаил Неделчев
Пламен Даракчиев
Евгени Кънев
проф. Тодор Танев
Юлиана Николова
Владимир Стойчев
Валерия Кардашевска
д-р Атанас Славов
Виолета Панайотова
Гергана Николова


image0 (9K)