Преяждате ли често, ето съветите на специалистите

Всички знаем, че не бива да преяждаме и че трябва да „слушаме“ тялото си, но какво всъщност означава това? Как разбираме, че сме хапнали достатъчно? Кога точно да спрем да ядем? За щастие тялото ви знае как да ви информира, че сте се нахранили и трябва да спрете!

[ad id=“225664″]

Този въпрос тормози всички нормални хора и особено жените в навечерието на лятото. Как да се ограничим до едно хлебче, а не да изяждаме по четири наведнъж? Разберете от специалистите по хранене.preiajdane1

На първо място: не стигайте до там да гладувате до припадък. В състояние на дълго гладуване, можете да погълнете голямо количество храна и да преядете! За да не се стига до там, трябва да сте закусили добре. Имайте предвид, че през първата половина на деня, можете да ядете всичко, което пожелаете – мазнини, както и брашно, и сладко. Всичко, което искате, защото ще бъдат изразходвани всички калории през деня.

[ad id=“263680″]

На второ място: по време на хранене не изхвърляйте остатъците веднага. Например, не изхвърляйте костите от пиле. Ако искате да видите, колко ви остава в чинията и нагледно да се убедите, дали сте яли достатъчно.

 На трето място: спрете, ако сте се нахранили. Не трябва да се насилвате да ядете, защото „е необходимо“, както казваха нашите баби и дядовци и възпитателите в детската градина. Не яжте насила това, което не ви харесва, дори да сте го платили.

[ad id=“237001″]

Четвърто: Хранете се на чисто и тихо място. Учените са установили, че колкото е по-мръсна трапезарията или кухнята, тъмно помещението, и е шумно наоколо, толкова повече се яде.

Пето: хранете се на  добре осветено място. Учените са доказали, че по тъмно хората ядат повече, отколкото обикновено.

И накрая, шесто: Ежедневно се занимавайте със спорт, хапвайте по малки порции  пет шест пъти на ден. Преди тренировки и след това хапвайте въглехидрати храни и на вечеря протеини. Опитайте се да ограничите консумацията на рафинирани захари и прости въглехидрати, особено в следобедните часове.

[ad id=“238430″]

Преведено: zarata.bg


image0 (9K)