Прецедент или нов вид измама ?

Този въпрос не спира да си задава семейство от Мездра, призовано по най-бързия начин да върне на разсеяна служителка на бензиностанция 20 лева заради станала уж неволна грешка, пише zovnews.com.

[ad id=“225664″]

Обаждането на личния GSM на съпругата е от мъж, представил се за полицай от ПУ- Дъбника и е от късния следобед в петък – т.е. без да има време да се провери има ли заведена такава жалба от кого и срещу кого.

„Склонна съм да вярвам, че обаждането е от полицай, тъй като колата ни се води на майка ми-инвалид, а я кара съпругът ми. Тези данни ги има единствено в масивите на КАТ. Но по тази логика, защо първо не уведомиха собственицата, а след това и шофьора, след като се твърди, че има запис на камери от бензиностанцията? И откъде полицаите имат моя личен номер?”

[ad id=“236993″]

Редичката от въпроси се допълва и с още един, защо точно ПУ ”Дъбника”, след като зареждането с гориво на този автомобил, в този ден и час е станало на бензиностанция, която се намира извън юрисдикцията на участъка? Съпрузите са абсолютно сигурни, че грешка при връщане на ресто в бензиностанцията не е имало. Двамата са уважавани хора на авторитетни постове и тези подозрения петнят имената им.

„Убедена съм, че нещо не е наред, но сумата е нищожна, а ние нямаме нито време, нито нерви да правим наше разследване и евентуално да заведем дело”, споделя съпругата. Ако наистина прецедентът се окаже нов вид измама, нищо чудно и други потърпевши по същия начин да си замълчат за случващото се. Да, сумите не са големи, но… капка по капка.

Колкото до „технологията” заради която мездренското семейство е потърпевшо: В почивните дни около 3 март съпрузите пътуват извън железничарското градче, а на връщане към дома решават да напълнят резервоара. Проблеми на колонките няма, с изключение на това, че обслужващият не успява да „закове” пистолета точно на 30 лв., а малко под тази сума. На касата мездренчанинът подава на служителката 50 лв. Следва известно забавяне при връщане на рестото.

[ad id=“236999″]

Първата сума от него е левче и стотинки /с цел закръгляне до 30 лв./, следва още малко бавене в ровене в касовия апарат и чак тогава връщане на банкнота от 20 лв. Логично, плащащият сметката за гориво прибира рестото си на 2 транша. Именно това му действие е заснето от камерите в бензиностанцията. Макар, че трудно може да се види, какво шофьорът пъха в джоба- стотинки или хартиени банкноти, бензинджийката незнайно в какъв интервал от време „прозряла”, че именно на този клиент е върнала 2 х 20 лв.

dunavmost.com


image0 (9K)