Преподавател в ТрУ издаде монографията „Терапевтичен стречинг при мускулно-скелетни дисфункции и лумбална болка“

Монографията на д-р Петя Ангелова е замислена и реализирана на базата на богатия практически опит на автора при работата ѝ с пациенти с мускулно-скелетни дисфункции и лумбална болка.

С разработването ѝ тя е насочила усилията си в търсене на ефективни средства за връщането на функционалната активност при изпълняване на ежедневните дейности и намаляване на усещанията за болка при движение. В монографията личи отличното познаване на изследвания проблем от страна на автора, а стилът на изложение показва висок професионализъм.

Разработеният в монографията проблем е с голяма социална значимост и актуалност в областта на рехабилитационната и спортната медицина. Задълбочено е проучена същността и значението на стречинг упражненията за възстановяването на функционалната активност, намаляване на миофасциалните болки и предотвратяването на рецидивите.

Научната разработка е в обем от 136 страници и съдържа четири основни глави, изводи и препоръки, библиогрaфия. Трудът е прецизно онагледен с 26 таблици, 45 фигури и снимков материал – 24 снимки. Библиографията е от 126 литературни източника като от тях 18 са на кирилица и 108 на латиница.

Печатница „Кота“
първо издание
2019 г.

Д-р Петя Ангелова е завършила Рехабилитация и Кинезитерапия, магистър по „Педагогическо и психологическо консултиране“, сертифициран нутриционист, има придобита докторска степен. Преподавател в Медицинския колеж към Тракийски университет. Основател на рехабилитационен център Кинези-3 в Стара Загора.


image0 (9K)