Премиерът: И в най-малките населени места желаещите трябва да получат ваксина

„Близо 30 000 ваксини са направени през последните три дни в страната, като интересът на гражданите да се ваксинират е изключително голям. Във всички области работят ваксинационни кабинети, а от днес започват да ваксинират и общопрактикуващите лекари. Създава се организация, така че мобилни екипи да тръгнат към отдалечените населени места, където всички желаещи също да могат да се ваксинират.“ Това докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на работното съвещание, което премиерът Бойко Борисов свика с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и министри, съобщи Правителствената информационна служба.

Министър Ангелов посочи още, че съвместно с МВР се създава организация и за логистична подкрепа, така че ваксините лесно и бързо да достигнат до отдалечените населени места и гражданите там да могат да се ваксинират.

На страницата си във Фейсбук премиерът Борисов написа следното:

„Мобилни екипи тръгват към отдалечените населени места, така че всеки желаещ да бъде ваксиниран, независимо дали живее в малко населено място или голям град. От днес личните лекари също се включват в подкрепа на масовата ваксинация. МЗ и МВР ще осигурят логистична помощ, така че ваксините лесно и бързо да достигнат до всяка точка на страната, където граждани искат да се ваксинират.

Близо 30 000 ваксини са направени през последните три дни в страната и интересът на хората да се ваксинират е изключително голям. Благодаря на всички лекари и медицински екипи, с чиято помощ няма да позволим на ковид-вълната да се вдига повече.

Всички ваксини, които се поставят в България, са договорени от Европейската комисия, от най-добрите специалисти в Европа и са издържали тест, където няма компромиси. Която и ваксина да се сложи, е добра. Единственият ни шанс да се върнем към нормалния си начин на живот е ваксинирането.“


image0 (9K)