Премиерът: БСП ги е яд, че ме канят на важни срещи в Европа

„Криво им е на БСП, кофти им е, че съм с лидерите на Франция, Германия, Холандия и др. Яд ги е. Освен шербет има и малко капучино, нещо гурме“, каза премиерът в Сандански, където се провежда форум на младежката организация на ГЕРБ.

[ad id=“225664″]

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че в БСП ги е яд, защото той получавал покани за важни срещу в Европа по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2131841680377224/

„Европредседателството ни е много успешно, отлично, това е оценката на колегите. В същото време БСП нямат желание да имаме успешно председателство и им е криво. Минаха два месеца, като войник в казармата броя дните до края. На 1 юли с голям кеф ще посрещна Джулая на морето. Тогава ще им отговоря на БСП, но не като европеец. Сега стискам зъби“, отговори той на въпрос на младеж от ГЕРБ по време на Зимния университет в Сандански.

„Криво им е на БСП, кофти им е, че съм с лидерите на Франция, Германия, Холандия и др. Яд ги е. Освен шербет има и малко капучино, нещо гурме…“, пошегува се Борисов.

[ad id=“236993″]

Министър-председателят се запита дали, ако ГЕРБ бяха опозиция, щяха и те така да завиждат. „Цветанов, ти щеше ли да ги нападаш така яростно? Сигурен съм, че щеше да го правиш. Аз, сигурно – не“, допълни Борисов.

„Къде ще отидат парите за селско стопанство и кохезионната политика, ако разходите за отбрана стигнат 2% от брутния вътрешен продукт“, каза още премиерът Бойко Борисов.

“Не ни отива да говорим срещу неправителствените организации и Зелените. Да, понякога те са крайни, но те алармират за процесите. Ние сме за това да има втори лифт. Ние много внимателно следим ситуацията. Ние с еколозите проблеми нямаме. Ние работим с факти и ще търсим диалог”, посочи лидерът на ГЕРБ.

“НПО-тата са по-добра опозиция, защото те търсят диалог”, каза още Борисов и посочи случая с лъвчетата от Разград. За кризата в Близкия Изток Борисов посочи: „Голяма беля направихме. Десетилетия ще трябва да решаваме тези проблеми.“

[ad id=“236999″]

“Неформалните срещи на лидерите от ЕС са като контролните футболни срещи. Ако си слаб, никой не те кани”, каза още Борисов пред младежите по повод визитата си в Брюксел през миналите дни.

“Ние можем да помогнем на Скопие и Атина за решаване на спора за Македония, но само ако ни помолят. Всички в ЕС оцениха това, което направихме с македонския премиер Зоран Заев”, посочи още Борисов за споразумението за добро съседство, подписано през август 2017 г.

 


image0 (9K)