Премиерът Борисов се срещна с президента Тръмп в Ню Йорк. Направи си паметни снимки

По-късно българският министър-председател ще участва в среща на върха за мира, носеща името на Нелсън Мандела

[ad id=“225664″]

Премиерът Бойко Борисов и президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещнаха днес в централата на ООН в Ню Йорк по време на срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“. Тя е организирана по инициатива на Тръмп. България е съдомакин на събитието, съобщават българските медии.

Премиерът Борисов е начело на българската делегация, която участва в 73-тата сесия на ООН.

Голямата дунанма „Борисов участва в Срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“, организирана по инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп“, на която „България е съдомакин на събитието“, се превърна в унизително драпане на Бойко Борисов да … се снима с Доналд Тръмп, коментира  Афера. бг. Сайтът илюстрира със снимки поведението на българския министър-председател по време на форума.

В началото Борисов слуша краткото слово на Тръмп, въоръжен със слушалки като диджей.

След това, придружен от преводачката си, хуква към Тръмп да се здрависа, за да му бъде направена прословутата снимка, с която да се похвали у нас.

След като Борисов се здрависва с Тръмп, американският президент се обръща към постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли, за да си продължи разговора, без да му отдели никакво внимание.

Веднага след като се здрависва, Борисов се надвесва над телефона на сътрудничката си да види какво е снимала и дали го е увековечила с Тръмп.

Преди началото на срещата Борисов публикува серия от снимки във Фейсбук профила си (ТУК), на които прегръща различни държавни ръководители и по-малко познати политици.

Премиерът Борисов често е подиграван заради незнанието на езици и жестомимичното му общуване по време на международни форуми. Очевидно фотосесията от Ню Йорк има за цел да докаже, че българският министър-председател е посрещан приятелски от големите на света, въпреки езиковата му безпомощност.

По време на Срещата на високо равнище страните-участнички заявиха категоричен ангажимент за предприемане на действия за борба с проблема с наркотиците. Всяка страна декларира готовност да се включи в прилагането на стратегия, ограничаваща в максимална степен разпространението и употребата на наркотични вещества.

Документът визира четири основни точки, които държавите поемат ангажимент да разработят: намаляване на търсенето на наркотични вещества чрез образование, кампании и превенция на злоупотребата с наркотични вещества; разширяване на усилията за лечение, с цел спасяване на живот и насърчава на възстановяването на наркозависимите; укрепване на международното сътрудничество в областта на съдебния, правоприлагащия и здравния сектор; и премахване на достъпа до незаконни наркотични вещества чрез спиране на производството и трафика им.

[ad id=“263680″]

По-късно премиерът ще участва в среща на върха за мира, носеща името на Нелсън Мандела. Целта на форума е международната общност да препотвърди ангажимента си към глобалния мир, предотвратяване на конфликти, защитата на правата на човека.

Предстоят и поредица двустранни срещи с участието на Борисов, а вечерта той ще присъства на традиционната вечеря, организирана от президента на САЩ и съпругата му.


image0 (9K)