Премиерът Бойко Борисов поднесе цветя на паметника на Апостола

Премиерът Бойко Борисов поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в София по повод 147-та годишнина от смъртта на Апостола на свободата. След като отдаде почит на Апостола, премиерът тръгна към Министерски съвет. Дочул обаче реплика от преминаващи граждани „Честит празник“, Борисов отсече: „Може ли обесването да е честване на нещо. То е като Разпети петък. Може ли да е празник? Прекланяме се, днес е тъжен ден – ден, в който трябва да ни е срам, че не сме го спасили“

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2679595698935150/

„Поклон пред паметта и делото на Васил Левски! Те са високо ценени от целия български народ и никога няма да бъдат забравени! Апостола е безспорна обединителна фигура и авторитет. Неговата визия, организационни умения и смелост са забележителни. Васил Левски винаги ще бъде символ на България, дължим му много и се прекланяме пред него!“, написа премиерът на страницата си във Фейсбук.

Пред паметника на Васил Левски заедно с премиера Борисов се поклониха и министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

 


image0 (9K)