Премиерът Бойко Борисов: Българското председателство свърши и проблемите започнаха

Българското председателство свърши и проблемите започнаха„.

Така премиерът Бойко Борисов коментира спирането на звука в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург. Днес той изнесе доклад пред евродепутатите за постиженията на нашето Европредседателство, което приключи.

[ad id=“225664″]

Звукът в залата прекъсна за 40 минути. Оказа, че че евродепутати пречат на техниците да го възстановят, защото били солидарни със стачка на преводачите.

Представяте ли си в България да стачкуват преводачите, да загасят тока и да не можем да започнем даден Съвет?!“, заяви пред журналисти министър-председателят Борисов.

[ad id=“263680″]

Всички българи трябва да сме горди„, посочи премиерът по повод прозвучалите единодушни отлични оценки за работата на България като председател на Съвета на ЕС.

Благодаря за отличната оценка за България на парламентарните групи, за да сме горди всички. България се справи прекрасно – нейните момчета и момичета, мъже и жени, се справиха прекрасно. Показаха, че имат и административен, и организационен, и политически капацитет„, коментира премиерът.

[ad id=“237001″]

Това прави България горда и показва, че сме държава, която другите дори трудно биха достигналив много сфери„, добави Бойко Борисов на пресконференция в кулоарите на Европейския парламент.


image0 (9K)