Премиерът Бойко Борисов – „Ангел на благодетелността“

Бойко Борисов получи наградата в началото на днешното заседание на правителството

[ad id=“225664″]

906 са децата, родени само през 2017 г. след инвитро процедури, финансирани от Центъра за асистирана репродукция. От януари тази година държавата поема повече опити за двойките с репродуктивни проблеми, включително при партньори с генетични заболявания и при онкоболни жени. Това бяха и основни искания на НПО-та и фондация „Искам бебе“, които днес ми връчиха отличието „Ангел на благодетелността“ за изпълнените ангажименти. Това написа премиерът Бойко Борисов на страницата си във „Фейсбук“.

[ad id=“263680″]

Тази сутрин, в началото на редовното заседание на Министерски съвет, представители на фондация „Искам бебе“ връчиха приза. Официалната церемония по раздаването на годишните награди се състоя миналата седмица (23 март) в Народното събрание, но заради ангажимент в Брюксел, премиерът не успя да присъства лично.

[ad id=“237001″]

Отличието се присъжда на Борисов за изпълненото обещание от правителството и осигуряване на финансиране на 4 ин витро опита за нуждаещи се пациенти и финансиране на замразяване на яйцеклетки на онкоболни пациентки.


image0 (9K)