Премиера в театър „Гео Милев“

Първата Премиера в Юбилейния стотен сезон, на Драматичен театър „Гео Милев” ще се състои на 10 Октомври, от 19.00 часа. Спектакълът е „Чичовци” по Иван ВАЗОВ, драматизацията е на Юрий ДАЧЕВ, режисурата – на Бина ХАРАЛАМПИЕВА, сценографията и костюмите – на Теодора ЛАЗАРОВА, музика – Асен АВРАМОВ.

В представлението участват:

Ивелин КЕРАНОВ, Христофор НЕДКОВ, Жоро РАЙЧЕВ, Мария ЕНЕВА, Стефан БОРИСОВ, Елена АЗАЛОВА, Цветомир ЧЕРКЕЗОВ, Илчо ДИМИТРОВ, Илина ИЛИЕВА, Кольо СТАЙКОВ, Иван КАЛОШЕВ

„Никой писател, както Вазов, не обича героите си и когато няма как да не бъдат обичани, и когато няма за какво. Никой не е толкова щедър в опрощаването на кривиците им. Продължаваме обаче често да се отнасяме към Вазовото великодушие доста едностранчиво. Забавляваме се с хумора му, но бягаме от щипещата сол в него. А тя и днес попада в живи рани: вечното ни ослушване откъде духа вятърът, навикът ни да гледаме света отвисоко, геройството за един ден, самоувереността ни, че всичко знаем и разбираме и най-важното: забележителният ни талант да оцеляваме. Колкото и да става трудно разбираем за англоговорящото ни Отечество, Вазовият език, ние, май докато ни има, ще сме „вътре“, в „Чичовци“. Защото, какво толкова се е променило? Нито сме се научили да четем себе си, нито е изчезнало усещаното, че „Въздухът трепери“.”

Юрий Дачев

ПРЕМИЕРА – на 10 Октомври 2019 г. от 19.00 часа на основна сцена в ДТ „Гео Милев”. Спектакълът ще се играе и на 15 и 22 Октомври.


image0 (9K)