Премиера в национален ефир на филма за БЕРОЕ!

В началото на 2017 година не само старозагорци и футболни фенове на „Берое“ ще могат да гледат документалния филм „Светът е Берое“. Лентата ще бъде излъчена премиерно в телевизионния ефир на 5 януари от 22:15 часа по БНТ2.

Филмът, създаден за 100-годишния юбилей на „Берое“, обхваща историята на организирания футбол в града, футболните триумфи и разочарования на отбора през годините, както и много други интересни събития и факти от историята през последния век. На 14 ноември се състоя и официалната премиера на документалния филм по случай вековната годишнината на ПФК „Берое“ в Стара Загора.

Филмът е създаден от продуцентска къща „Файв Стар Медиа“ по поръчка на Община Стара Загора. Проектът е реализиран със съдействието на Регионалния исторически музей, Държавна опера – Стара Загора, Драматичен театър „Гео Милев“, ЖП гара – Стара Загора, ПФК „Берое“, СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“ и много старозагорци. Режисьор и сценарист е Степан Поляков, а главен оператор е Момчил Александров. Стефан Вълдобрев е композитор на песента „Светът е Берое“.

Клипът е заснет от Файв Стар Медиa и в него взеха участие различни известни личности като Поли Генова, Станимир Гъмов, Стунджи, Ваня Джаферович. Британецът Майкъл Блек, който е работил с продуцентската къща по редица проекти, също композира за Берое. Филмът е с участието на легенди от Берое, момчета от ДЮШ и фен клуба на „Берое“, както и артисти от Държавна опера – Стара Загора.


image0 (9K)