Прекрасно нещо, бодващо сърцето, направиха Тоника и Стефан Диомов

В момента по бТВ предават концерта “Бяла Коледа“, посветен на 50 години от създаването на „Тоника“. Много красив жест обяви Стефан Диомов – композиторът, доайен и създател на музикалните групи.

От сцената той прочете писмото на Роси Попова от София, която благодари за прекрасната музика на „Тоника“, както и за своята мечта някога да пее заедно с тях на една сцена. Но жената съобщава, че вероятно това никога няма да стане, защото се е разболяла тежко. И тук идва ролята на Стефан Диомов, който сбъдва желанието на Роси. Той пътува за София, където записва гласа на жената и заедно с нея „Тоника СВ“ изпяха песента „Бяла къща, двор зелен“. С гласа на Роси…

И после нежно докосна ме – поне за миг,
поне за час стана светло в нас,
стана светло в нас – сън сънувах снощи аз…

В концерта участват „Тоника СВ“, Ваня Костова, „5-те СЕЗОНА“, „Врабчета”, “Фортисимо“, Боян Михайлов, “Морски песъчинки” и други. В програмата са включени коледни песни и едни от най-популярните хитове, композирани от Стефан Диомов.

След двата препълнени от публика концерти в Операта на Бургас, на “Бяла Коледа” се наслаждават и телевизионните зрители.


image0 (9K)