Прекият избор в БСП: Нинова сковаващо остава лидер на Столетницата

Победа с над 80% от гласувалите получи Нинова пред опонентите си. Корнелия извървя тежкия път на историческа промяна, с която наложи най-демократичния избор, в който участваха всички членове на БСП.

В света няма по-модерна форма, която въведоха българските социалисти, като се наредиха до испанските, германските, френските и английските партии, пишат от щаба на Корнелия Нинова в коментар за приключилите избори.

Ето и пълния текст на съобщението до медиите:

Провеждането му беше адски трудно, защото Нинова проправи пътя на нещо ново по време на световна пандемия и при жестока вътрешна и външна опозиция и съпротива. Намесата отвън дойде от други партии, които заедно с вътрешната опозиция направиха многобройни опити да бламират прекия вот. На моменти вътрешната опозиция беше много по- ожесточена от външната и действа с опити за саботажи, ирационално и във вреда на БСП.

Нинова стоически отстоя като нито се предаде, нито се продаде като, устоя на атаките както на свои, така и на чужди. Лидерът на социалистите преведе партията през кризата, консолидира я и ѝ даде посока.

Този избор беше наблюдаван и очакван от всички политически играчи в България. Нинова нагледно показа, че както променя партията си, така може да промени и модела на управление в България.

 

 


image0 (9K)