През следващата седмица се очакват 20 градуса

Снежната покривка най-вероятно ще се стопи през идващата седмица, тъй като през втората й половина очакваме температурите да достигнат 18-20 градуса.

[ad id=“225664″]

Това каза синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) Мариана Попова, предаде „Фокус”.

По нейните думи в сравнение с изминалите много студени дни, вече ще има затопляне.

„Затоплянето ще продължи през следващите дни. По-чувствително и вече в цялата страна ще бъде към края на тази седмица, когато очакваме на места да има дневни температури, достигащи до 18-20 градуса. Ще има и югозападен вятър, който допълнително ще допринася за бързото топене на снега“, коментира Попова.

[ad id=“236999″]

Попова коментира, че времето през следващите дни доста ще напомня за пролет. Тя обърна внимание, че астрономическата пролет настъпва на 20 март в 18.15 часа.

„До четвъртък очакваме по-често облачно време с превалявания, но от петък нататък ще имаме няколко спокойни дни без валеж, дори с разкъсана облачност. На места временно и до слънчево време“, каза Попова.

По нейните думи докрая на март ще има още  валежи. Според нея март ще е месец с валежи, които ще са над нормата.

[ad id=“237001″]

„Така че валежите ще бъдат чести, следващият процес се очаква около 13 март, след това към 15-ти, 18-ти, 23-ти, 25-ти, 28-ми март и самия край на месеца. Характерно е за март да има повишена динамика и чести валежи“, допълни синоптикът.


image0 (9K)