През погледа на главния редактор: Ще видим ли кои са готините протестиращи

Живка Кехайова

Ще видим ли кои са готините протестиращи? Цивилизованите, умните, защитаващи ясни и принципни тези? Ще е страхотно, за да се ориентираме най-сетне ние „зяпачите“, които не искаме да подкрепяме заедно с доброто и всичкия мутренски слугинаж, престъпност и глупост, убедени, че не можеш да свършиш нещо добро в зла, тъпа, корумпирана и безидейна компания.

Питам, защото поне през деня протестиращите се разделиха да си протестират на различни места и се надявам да тези различни места да се открои ясен образ кой кой е. 

Полицията този път отрано претършува яташките складове и прибра ножове, камъни, бутилки, метални тръби, газ и други дребни оръжия, подготвени за „партизаните“. Все пак едва ли е открила всички. Дано да няма ексцесии. Който и да пострада, ще е жалко, защото са ценни животът и здравето на всеки един, а не простата злоба. Това е основен принцип и признак на цивилизованост. Обезценим ли дори един живот, по-добре да заминаваме направо на изток при сатрапите.

Отровното трио снощи съобщи, че 30-35 000 протестиращи от провинцията вече били в София. Днес през деня видяхме между 2 и 5000, според преброителя, може пък да ги пазят за щурма през нощта – и това ще видим! Иначе ще е като подправен отчет към работодателя снощното съобщение и то при положение, че той пряко те наблюдава през всички медии, т.е. ще си е глупост.

Ще е интересно! Ще видим! Дано е за добро!


image0 (9K)