През погледа на главния редактор: Хубаво поне, че Христо Иванов си го казва

Живка Кехайова

Хубаво поне, че Христо Иванов си го казва, да си знаем и да е ясно отпреди изборите: „Независимо с или без Бойко Борисов начело, „Демократична България“ не може да се коалира с ГЕРБ“.

Това заяви съпредседателят на коалицията „Демократична България“ и лидер на „Да, България“ Христо Иванов в интервю за предаванетона „120 минути“ на бТВ.

Пред името на коалицията стоеше определението „дясна“. Предполагам вече е ясно на абсолютно всички, не само на анализаторите, че кавичките са съвсем на място. Защото всички, включително Христо Иванов, знаят, че следващо правителство дясно-център, без ГЕРБ е невъзможно.

С други думи Иванов ясно заявява, че „Демократична България“ ще се коалира с левицата така, както направи за местните избори в София.

Ето и продължението на интервюто: „Имаме 6 месеца до редовните избори. Всичките тези формации тепърва имат да обявят своите програмни заявки, изобщо да видим какви са техните намерения. Сега много лесно ми е да ви кажа едно нещо – аз в момента, в нито една от тях – Цветан Цветанов, Слави Трифонов, Мая Манолова, Корнелия Нинова – не виждам партньор за демонтажа на този модел. След изборите дали ще е така зависи от неща, които ще се случат между сега и изборите“, заяви той.

И какво точно ще се случи между сега и изборите, г-н Иванов? Мая Манолова и Корнелия Нинова ще признаят, че са десни – каквито са по интереси, но не могат да го признаят публично и няма как да го декларират политически. Цветат Цветанов ще изпере с белина апартаментгейт и не само, от биографията си и ще стане идеалният партньор да Вашата съдебна реформа? А, сетих се, защото Цветанов години наред го е изграждал този модел, ще знае как да го демонтира:) Логично:) А Слави Трифонов вероятно ще извади отнякъде непопулистка, икономически защитена платформа, че и кадри за реализацията й.

Хубаво, че овреме съобщи вече дори не левите, а левичарските си уклони, които ДСБ се опитваше да позатулва преди Радан и Елена „да пляснат, па да се прегърнат“, както е казал поетът. Направо ми се ще да видя в действие по управление на държава изброената дружинка – тъй де, ако се случат нещата, дето ги чакаш, или договаряш. Ама, може ли да не е България! А?!

Не може? Защото никой друг няма да ви се върже?


image0 (9K)