През погледа на главния редактор: Боркинята за свобода на медиите отказва да отговаря на журналистически въпроси. А сега де?!

Живка Кехайова

Боркинята за свобода на медиите, срещу корупцията в България, срещу санкциите за Русия и т.н… отказва да отговаря на журналистически въпроси. А сега де?!

Евродепутатът Клеър Дейли пристигна в Поморие (виж ТУК) за среща между ирландски собственици на апартаменти с представители на различни институции в хотелския комплекс „Сънсет ризорт“. Проблемът е гражданско-правен, свързан с отказа на ирландските собственици да плащат такса поддръжка от 15 евро на квадратен метър, но заради този частен спор как да си плащат вода, ток и т.н., Дейли вкара цяло Поморие като пример за неспазване на човешките права в Резолюцията на ЕП, спретната от Йончева и Радан с помощта на левите, радикалите и зелените.

Евродепутатът Дейли отказа да отговаря на журналистически въпроси и след кратко преследване по коридорите на сградата, влезе в частен апартамент, написа Dir.bg

40 минути по-късно излезе от него и тогава беше посрещната от кмета Иван Алексиев, който поиска от нея извинение, за черното петно, поставено на курорта от споменаването му в резолюцията. За същото настоя и инвеститорът Боян Бонев.

А както вече писах, основните журналистически въпроси са: има ли частен интерес ирландската евродепутатка в „Сънсет ризорт“ и кое подхранва омразата й към България, предвид предишно нейно твърдение, че не познавала страната.

И що така не щя да отговаря БОРКИНЯТА? За несведущите – свободата на словото по закон включва правото на журналистите да получат исканата от тях информация задължително от институции и представители на институции – в случая от евродепутат. Срокът е максимум 2 седмици, ако се наложи официално изискване, но обикновено информацията се дава веднага, когато няма какво да криеш.

И Клеър Дейли не може да каже, че е у нас като частно лице по частна работа, защото ОТРОВНИТЕ вече я рекламираха като евродепутат, дошъл да се включи в поредното им, вече пето народно въстание – не знам дали още му викат велико, предвид броя на включващите се основно пенсионери и тук-там някое по-младо лице за цвят (виж снимките от последните 3 въстания).

И въпросите явно не касаят личен казус, след като дамата е вкарала казуса в официална резолюция на ЕП. Ако пък  е личен и не желае да отговаря, ще трябва да отговаря и то в ЕП за конфликт на интереси, ако колегите й наистина защитават човешките права и се борят срещу корупцията.

Направо ми е гадно, че много българи ще започнат да свързват такава прекрасна страна като Ирландия със злобата и нечистотата на неин ляв радикален евродепутат. Нека не го правим – и в Ирландия куп медии задават и вече са задали не малко важни и нелицеприятни въпроси за дейността й. Дали са получили отговор?

Що се отнася до въстанието, не ми се занимава с коментар на подобен вид глупости. Или хайде да кажа отново – за да е едно нещо въстание, то трябва да носи идея за някаква радикална промяна, пък било то и лоша. РАДИКАЛНА – не просто спиране на делата срещу Прокофиев и сие и по възможност усвояване на същите евро пари, но от други хора.

За да е велико, трябва да има също жертви и мъченици – ама реални, не разписани от някого. За да е народно – е нужно да има реална физическа подкрепа от поне над 100 000 души, а не от социологически проучвания сред 1000 души и трябва да е в цялата страна, не на един площад в столицата и даже него да не може да запълни с хора, камо ли с качество.


image0 (9K)