През погледа на главния редактор:

Живка Кехайова

Нещо му има на този ден. Новините са доста странни, дори шантави:

  • БСП не внесе в правната комисия на НС предложение за видеонаблюдение в избирателните секции, за което говореше ежедневно буквално до тази сутрин.
  • ГЕРБ гласува на първо четене закон за охранителната дейност с текстове, които и според един от вносителите му – старозагорският депутат Маноил Манев, ще трябва да се прецизират, а именно – че сред реабилитираните, които ще имат право да са собственици на охранителни фирми няма да попадат съдени за криминални престъпления – примерно обири и т.н. И защо тогава не ги отстраниха проблемните текстове преди да внесат въпросния закон? Точно той едва ли е най-належащият и спешният у нас в този момент?
  • Доц. Мангъров: „Нещата ще приключат, преди ние да се натуткаме с ваксините“ – загрижен е докторът, който уверяваше в началото на 2020 година, че до лятото всичко с новото грипче, ще е ОК.
  • Скопие връща изучаването на сръбски език и култура в учебните си програми и строи сръбски културен център. За българския нито дума – не им се влиза в ЕС ли?
  • Великобритания плаща на работещи в страната емигранти самолетните билети и до 2 000 паунда, за да се върнат там, откъдето са дошли, съобщава „Гардиън“. От 1 януари граждани от ЕС тихомълком са добавяни в правителствена схема за доброволно завръщане в страните, от които идват, като им се предлага финансова помощ, а това някак противоречи на твърденията на правителството, че прави всичко възможно да насърчава хората да се регистрират за статут на уседналост. Крайният срок за подаване на документи за такъв статут за пребиваващите в Обединеното кралство европейци изтича на 30 юни.
  • Дворецът на Путин не бил на Путин, а на едни строителни предприемачи, чиито имена не се казват, но пък полетите на самолети над двореца били забранени, заради приближаването на НАТО до руските граници. Тези тайни предприемачи ще да са нещо велико, щом се ползват от охрана срещу НАТО:) Не ме изненадва отричането на Путин. Странно е, че като че ли нарочно е толкова тъпо, колкото нескопосно беше отравянето на Навални и последвалите признания на агент в телефонен разговор… Мъти ли се нещо интересно там и то не срещу Навални?
    И все такива откъде ли не и от кого ли не… Аз тълкувания нямам с оглед на нормалната предизборна борба у нас и с оглед на нормалната дипломация навън. А вие?

image0 (9K)