През погледа на главния редактор: Интересни детайли от деня. Коментарът направете Вие

Живка Кехайова

Интересни детайли от деня:

Номер 1

Безспорно личното изявление на Васил Божков. Днес се зарадва в пост на личната си Фейсбук страница, че е събудил българския народ?! и съобщи, че смята да участва на следващите парламентарни избори със своята партия „Българско лято“. Това става ясно от новосъздадената платформа bgsummer2020.com, която беше промотирана от самия Божков с нов пост в социалните мрежи от тази сутрин.

Номер 2

Диана Кишкилова – жена с увреждане от „Системата ни убива“ обяви, че ако полицията се опита да разчисти протестиращите, тя ще се самозапали (не че някой смята да ги разчиства).

Бившият омбудсман Мая Манолова определи поведението й като „крайно действие на смела жена“?!

Номер 3

Бойко Борисов от горещата точка на най-големия пожар не каза нищо за собствената си оставка, но пък поиска оставката на президента Румен Радев, защото всеки може да иска оставки?!

Номер 4

Пуснаха и втората част от разговора между Димитър Ламбовски и Христо Иванов. В първата част стана дума за Маджо, а Христо Иванов каза: „Шшшт “ и му дава знак с ръка, че не е времето и мястото да обсъждат подобни неща“. „После ще говорим“, съгласява се Ламбовски.

Та, пуснаха и частта от после. Иванов се опита да обясни, че: „Прекъснах го, защото не смятам, че моите лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети. Разбирам, че ако свидетел по “Осемте джудета” (Ламбовски е единствен свидетел по поредицата на Антикорупционен фонд „Осемте джуджета“) казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това преставлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла“?!

За втората част от разговора в профила му няма коментар все още.

Номер 5

Политическият психолог от БАН проф. Антоанета Христова пред Би Ти Ви: Тук в момента има битка между Европа САЩ и Русия:

„Външни фактори влияят върху организаторите на протеста. Никога не трябва да забравяме, че ние сме част от света. И че тук в момента има битка, и то много сериозна, между Европа, САЩ и Русия. Всичко, което се случва през последните две години, е част от огромна хибридна война на територията на Балканите. Конфликтът е част от миналия ни избор и може би опит да се промени този избор тук и сега…

САЩ и Русия срещу Европа ли?!

Номер 6

Безработните, получаващи средства от Бюрата по труда, могат да ги вземат на куп за започване на свой малък бизнес. Как става това, проверете в Бюрата по труда.

 

 


image0 (9K)