През погледа на главния редактор: Румен Радев смята, че кабинетът не може да се справи с пандемията

Живка Кехайова

Президентът Румен Радев смята, че кабинетът на Бойко Борисов не може да се справи с пандемията.

Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е демонстрираната невъзможност на българското правителство да се справи с пандемията. Това заяви Радев в коментар пред журналисти.

Г-н Президент, нито едно правителство само не може да се справи с пандемията. Пандемията не е проблем на правителството, а на света и в частност на България. Време е някой да Ви зададе важните въпроси:

– Защо още напролет омаловажихте пандемията и усилията на кабинета, които тогава пред пълната неизвестност бяха повече от адекватни и изиграха ролята си, решавайки, че коронавирусът е специално внесен у нас за да Ви попречи да си кажете речта на 3-ти март пред по-голяма публика?

– Защо, след като сте осъзнали, че коронавирусът е сериозен проблем, не свикахте Консултативния съвет за национална сигурност, за да се вземат общи решения на институциите за борбата с пандемията, а се измъкнахте от отговорността – една от малкото, които имате всъщност?

– Защо за да успеете, все пак, да се покажете пред света (разбираме, че рядко Ви се случва) на инициативата „Три морета“, подкопахте не само доверието на българските граждани към изискваните от всеки българин мерки за сигурност, но и авторитета на България в международен план? Как точно помогнахте гражданите да са стриктни в опазването на собственото и чуждото здраве с това, че демонстрирахте как самият държавен глава ги пренебрегва?

– Защо, без значение какви са Ви разправиите с правителството, не се включихте като воин и държавен глава в битката за здравето и живота на гражданите на България?

– С какви очи след всичко това, г-н Президент, смеете да давате каквито и да е оценки на който и да е, пък бил и най-некадърния. Та Вие извършвахте и извършвате само една дейност, при това по време на сериозна здравна и икономическа криза – подривна дейност, г-н Радев! А може би интересите на тази страна не ви касаят? А на чия тогава?


image0 (9K)