През погледа на главния редактор: Протестиращи, вие чухте ли какво каза Бабикян? И моля, не се борете за мен!

Живка Кехайова:

Непрекъснато слушам и чета, че протестиращите се борели за всички останали. Това ми е повече от подозрително. От името на народа говорят политиците-популисти, които най-често същият този народ мрази или презира. Моля, не се борете за мен в никакъв, ама в никакъв случай!

Първо: Аз мога сама да се боря за своите убеждения както със слово, така и с действие и съм го доказвала многократно с начало в едно време, когато това никак не беше лесно като сега.
Второ: Много внимателно избирам хората, с които да работя в общи каузи. Трябва да вярвам в каузата, трябва да вярват в каузата и вкупом да сме убедени, че тя е ПОЛЕЗНА – прагматично полезна за нечие или някакво развитие. Това означава да знам, да знаем какви точно ще бъдат последствията от действията ни.
Досега и най-добрите сред вас не са ме убедили, не само че знаете, а че и въобще сте мислили за последствията. За тях са мислили само лошите сред вас, но и те не знаят.
Трето: Не искам никой, който може да се нареди до Арман Бабикян, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Румен Петков, Христо Иванов и сие, да се бори за мен. Това е абсолютно невъзможно, защото не съществува плоскост, или пространство, в които аз и тези хора да имаме общ интерес. За тия, срещу които викате – също. Това е едно от много сериозните достижения в живота ми.
Протестиращи, вие чухте ли какво каза Бабикян в Стара Загора? Ако сте пропуснали – прочетете интервюто на Йовка Великова (браво на колегата) с него в „Старозагорски новини“.

Та човекът в прав текст си казва какво ви готви „отровното трио“:

Йовка Великова:  Да, но тези млади хора, които на площадите нямат политическа партия, тях кой ще ги представлява по време на изборите?

А, има поне 10 вида политически партии на площада. Срещам хора като Румен Петков, като Татяна Дончева, като „Зелените“, като Христо Иванов, като Корнелия Нинова. Не мога да ги изброя всичките. Видях наистина хора от над 10 абсолютно различни политически субекти – от ляво до дясно, които нямат нищо общо един с друг. Има и много безпартийни. Всякакви хора има на площада.

И протестиращите ще избират из между тях?

Да, ще си избират между тях или нови политически субекти. Видях сценаристите на Слави на протестите, видях хората на Мая Манолова, наистина всякакви хора видях. И аз не ги избирам, те идват доброволно на площада.

– Но болшинството от имената на политиците, които изброихте, са част от системата, срещу която младите сега протестират. Избирайки тях, те всъщност ще изберат статуквото.

Желанието е тяхно, аз не мога да решавам те какво да изберат. Изборът ще бъде техен, свободен. Ако не им харесва нищо такова, могат да си направят своя партия – „партия на протеста“ да я наречем.

– Ако има предсрочни избори, те чисто юридически няма да имат времето да регистрират такава партия.

Ако не знаят как, аз ще ги посъветвам, знам как…“

Каквото и както да ви посъветва, истината е, че вие – протестиращи искрено и безплатно, няма как да регистрирате партия, а и само регистрацията на такава без структури и пари не ви върши грам работа на изборите. Ако се присъедините към изброените от Бабикян при каквато и да е сделка с тях – сте не само част от статуквото , но сте и от най-черната му и корумпирана част. По-лошо, ще бъдете запомнени само с това, че сте предали още едно поколение млади хора, които са смятали за постижимо нещо добро.

Вие и каузите ви, са обречени. Просто сте един курбан за здраве, но на друг, или други. И ви го казват в прав текст – гадно и безскруполно, защото са убедени, че сте такива овце, че пак няма за разберете. И вероятно са прави за мнозинството – надъханите със злоба и крайност не могат да мислят, колкото и да са умни. Особено лишените от информация надъхани. 

Всъщност, освен в десетината български сценарии за разправа и преразпределение на власт, вие участвате в много по-голям сценарий на САЩ и Русия срещу Европа (Да, интересите им са общи и то от години, не гледайте театрото, а мислете за икономика!!!) – вижте кои са благосклонните медии и организации, от кого са финансирани, има ли една поне без грантово финансиране и откъде… Ама какво ли ви занимавам. Ако някой се позамисли, добре.

Затова, моля, не се борете за мен! Аз всъщност искам същото като вас, но го искам постигнато по друг начин и с други хора до себе си! 

Заставам с името си и поемам личната си отговорност за своите искания – Лично, не скрита в групички и стада. А, да – и преценям каква цена мога да платя и искам да платя, за да мога без да се срамувам да заставам с името си пред всички останали и да работя за каузите си. Никой и никога не ми е плащал за анализите и коментарите ми, нито пък каузите, по които съм работила и работя, са финансирани от някого. Достатъчно хора ме познават, за да го потвърдят, включително мои идеологически опоненти. 

Вие ще можете ли без срам да се наредите до и зад гореизброените утре, когато с какъвто и да е резултат – викането и хепънингът спрат? Ако можете, моля ви, тръгнете си от България, защото искам децата и внуците ми да живеят тук!

 


image0 (9K)