През погледа на главния редактор: Яйца, домати и курорти, но нито едно от тях – за добро

Живка Кехайова

Днешният ден през погледа на главния редактор с яйцата, доматите и курортите, би могъл да изглежда кулинарно-отпускарски. Лошото е, че не е.

БСП свикаха извънредно заседание на Народното събрание и поискаха да изслушат премиера по темата за безредиците на конференцията на ГЕРБ. Мотивът на Корнелия Нинова е ясен – демонстрира някаква активност, че точно в момента „се пече“ новият председател на БСП. Сега, че темата за свикване на НС е безумна, спор няма, но едва ли някой е очаквал друго. Народното събрание, особено пък БСП от какъв зор ще се занимават с конференцията на ГЕРБ? За боя, безредиците и кой кого за какво и как провокирал на едно чисто партийно събитие, е тема на полиция, прокуратура, съд дори, но не и на друга партия, или законодателен орган. Логично в НС се явиха само депутатите от БСП, кворум нямаше, заседание не се проведе, а за капак БСП отнесе доматите, яйцата и виковете оставка на двайсетината протестиращи около НС. Не е честно, но пък глупостта трябва да се наказва.

Акцията на Христо Иванов в Росенец (Сараите на Доган)доведе до крайно и отдавна наложителната проверка на прокуратурата там и до извода, че пристанището за лодки и яхти в морския имот в парк „Росенец“, обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е без одобрен инвестиционен проект, без документи за експлоатация, без разрешения. Липсват документи и разрешения за строеж и за няколко постройки на територията на имота извън основната сграда на комплекса…

Доведе обаче и до също така отдавна наложителна прокурорска проверка на имоти, приоритетно на министри от правителството на Костов и децата им, включително на Иво Прокопиев, на другото златно място на Черноморието ни – „Буджака„. Едва ли Прокопиев е благодарен за това развитие на нещата, защото за неговия имот проверката констатира: „При проверките на обект „Жилищна сграда“  в м. Буджака, землището на гр. Созопол, собственост на физическо лице, са констатирани пропуски и нарушения по отношение  на издадените строителни книжа и изпълненото строителство. Имотът е заграден от изток, север и частично от запад с плътна масивна ограда с височина около 2.00 м. Не е установено дали фотоволтаичната централа е изпълнена. Конкретно не са налични изискуемите протоколи за определяне на линия и ниво на намиращите се на мястото ограда и басейн, като последният не фигурира в издаденото удостоверение на главния архитект на община Созопол и не е въведен в експлоатация; в нарушение на действащия Подробен устройствен план /ПУП/ е издадено разрешение за строеж на еднофамилна жилищна сграда в имот, отреден за вилно застрояване, а същият строеж е ситуиран в два имота и се касае за една сграда, която е функционално свързана, а не за две отделни сгради, разположени в два имота, което противоречи на действащия ПУП към момента на издаване на разрешение за строеж…

Обнадеждаващо звучи обещанието на Божков в днешния му пост, че „сам ще се разправа с Шиши“. Авно ще е нещо там „по мъжки“, а това би освободило огромен ресурс на държавата да се занимава с тях двамата.

Много сериозна обществена основа търси за партията си Цветат Цветанов, защото я е кръстил „Републиканци за България“, пък то след като „ни оправи“ царя, монархисти и без друго не останаха в България, нищо че по едно време бяха 68% – преди оправянето обаче.

Но и тук вицът е уникален – Цветанов виждал като политически партньор само „Демократична България“, чийто Антикорупционен фонд (там не е ясно кой зад кого стои – партията зад фонда, или фонда зад партията. Ясен е само финансиращият орган „Америка за България“). Споменавам го, защото точно едни разкрития на въпросния фонд му костваха рахатлъка и кариерата в ГЕРБ, но пък любопитно как не му костваха въпросния апартамент, нито атлантическо-американската кариера. И Да – Цветанов поиска оставката на Борисов и правителството (Председател на предизборния щаб за избирането им беше той самият), но не и оставката на Гешев?!

После защо българите бълват вицове ежедневно, ми то вицовете определят самото същетвуване на държавата на българите.

 

 


image0 (9K)