През погледа на главния редактор: След днешното долнопробно шоу в НС е нужна спешна промяна в Закона за изборите

Живка Кехайова

След днешното долнопробно шоу в Народното събрание и непостижимо нецензурен дори за футболна агитка език, за поведение на депутати на ниво максимално I-ва група в детската градина, при това на невъзпитани деца, със сигурност трябва да има още промени в Закона за изборите. Спешно!!!

Задължително всеки кандидат за народен представител трябва да минава през тестване от независима, най-добре поканена от вън експертна група. Не говоря всички да са с IQ около 130, може да има и такива с малко под 100, но не и под 90 – нищо, че в парламента трябва да с представени всички групи от народа. Групата, която няма да може да разбере какво прави НС няма нужда от представител, защото няма да може и него да разбере, а той пък може да не разбере, че е в НС.

Задължителен трябва да е също психологическия тест както за емоционална интелигентност, така и за психични отклонения.

Задължителен трябва да е също тест по български език – писмен и говорим.

Разбирам, че с тази система голяма част от целокупния български народ няма да може да гласува за любимците си, а вероятно ще се наложи и редукция на броя народни представители, но пък в краен случай може да се направи национално тестово проучване, вместо преброяване. За избор да се предлагат 240-те най-добре представили се на всички тестове личности, представляващи определена партия. Партиите, които не разполагат с 240 грамотни, емоционално интелигентни и без психични отклонения членове, автоматично да се заличават от регистъра на политическите субекти в България.

Може пък това да се окаже пътя към просперитета на държавата.

 


image0 (9K)