През погледа на главния редактор: Русофилите направиха партия, 5G е пусната във всички 27 областни града, коронавирусът е целогодишен и не подлежи на стаден имунитет

Живка Кехайова

Русофилите направиха партия, 5G е пусната във всички 27 областни града на България, коронавирусът е целогодишен и не подлежи на стаден имунитет

Защо подбрах тези теми за днешния анализ? Защото и трите са свързани с проява на различни степени  престъпност, лудост, невежество, чиста глупост, опит за постигане на някаква значимост чрез оригиналничене… при определен процент от обсъждащите ги.

Аз ще изложа само фактите, коментарите очаквам от вас. Приемете го като мини проучване за процента хора с отклонения. По доказана в цял свят статистика, във всички държави и на всички континенти, трайно психично болните са около 4 %. С леки, или временни психични отклонения обаче, проучването сочи в България – всеки 5-ти. Но проучването е отпреди няколко години. Все се чудя, дали през последната този процент не е скочил, та и затова повдигам въпросите.

Ето първият ми въпрос от импровизирания тест:

  • Нормално ли, според Вас арестуван за шпионаж за чужда държава да получи възможността да създаде своя партия от хора, деклариращи, че обичат въпросната чужда държава и авансово заявяват, че в полза на тази чужда държава, са против инициативи на НАТО, чийто член сме, у нас? 

За пропусналите събитието, накратко разказвам: Лидерът на българското национално движение „Русофили” Николай Малинов оглави политическа партия „Възраждане на Отечеството”. Софийски градски съд внесе изменение в ръководството на политическа партия „Възраждане на Отечеството” и вписа официално Николай Малинов за неин председател, съобщи самият той в интервю за ТАСС –( забележете медията).

„Неведнъж подчертавах, че обществено непартийното движение „Русофили” се нуждае от политическа подкрепа, която сега стана реалност. Ние се обявяваме за това България като независима и суверенна държава да има добри отношения с Русия”, подчерта Малинов (разбира се за Малинов казуси като Украйна, Крим, Беларус, Грузия и т.н. ни най-малко не са пречка).

Една от първите прояви на партия „Възраждане на Отечеството” е изявление във връзка с идеята за разполагане на допълнителен военен контингент на НАТО на територията на България: „Разширяването на военния контингент в рамките на противодействието на Русия е заплаха за нашата национална сигурност”, се казва в позицията на партията.

  • Нормално ли е според вас превръщането на едно ново, чисто техническо решение като 5G мрежата в конспиративна теория? И какъв тип хора се нуждаят от това?

За сведение, още преди месец  Vivakom успя да изненада всички, като пусна 5G в центровете на 27-те областни града на България и сега изчаква търговете за нужните честоти в началото на следващата година, вероятно. За да постигне това, телекомът използва изцяло софтуерни решения и съществуващата 4G инфраструктура.
„Това е в резултат на дългосрочната ни стратегия. През последните години заложихме на облачните технологии при изграждането на нашите опорни мрежи. И това ни позволява да въвеждаме нови мрежови елементи софтуерно – без физически инсталации. Същото правим в нашите радиомрежи – влагаме оборудване, което е способно да предава и 5G технология“, разказва за Money.bg по Bulgaria ON AIR Владислав Димитров, директор на дирекция „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“ във Vivacom.

И продължава: “ „Важно е да кажем за хората, че 5G като технология – най-малкото новото в нея е радиомрежата, а основните промени и новости са в опорните мрежи. Радиотехнологията в основата си е абсолютно същата, която се използва и в 4G.
В ЕС честотните обхвати за развитие на 5G мрежата са два: 3,6GHz, който дълги години се използва в България, Европа и целия свят за WiMAX мрежи. Така че това не е честота, която се използва за първи път“, посочи Димитров.
Втората е 700MHz, която в продължение на „десетилетия бе използвана за излъчване на националната телевизия“. „Така че честотите, на които излъчваме, не са нови. Радиотехнологията сама по себе си е позната от години – същата радиотехнология е залегнала и в WiFi рутерите. А мощностите, на които излъчваме, не са променени. В същото време всяка нова технология е енергийно по-ефективна, което означава, че ефективното излъчване от 5G технологията, както беше и от 4G технологията, както и 3G -от допустимия електромагнитен фон. Това са фактите, всичко останало са спекулации„, категоричен е той.

Цялата публикация прочетете в money.bg

  • Последен засега трети въпрос: От кой тип сте по отношение на коронавируса:

-Не вярвате, че Covid-19 съществува, въпреки цялата световна научна информация, защото лично не го виждате, или още никой ваш близък не е умрял – заразените и болните не ги броите, защото „вероятно са болни от нещо друго“? Пък даже и да е умрял някой близък – всички лекари лъжат от какво, за да ме накарат да се ваксинират и така Бил Гейтс да ме чипира и да ме ползва като робот… (тук лично аз всеки път се чудя за какво би му бил на Бил Гейтс, или на който и да е друг „робот“ с очевидни бъгове и в хардуера, и в софтуера, но това си е мой проблем:))

-Достатъчно грамотен сте, за да знаете, че Covid-19 е факт, но ужасно ви дразни това, че пречи на плановете ви за живот и работа и сте убеден, че тъй като вие със „сигурност“ няма да се разболеете тежко и да умрете, тези дето се разболяват и умират – като хора, втора категория, си струва да умрат в името на вашите лични планове, личен живот, бизнес и каквото е там ценното?

Между другото Covid-19 е учудващо демократичен – лично познавам вече двама мъртви с много сериозни финанси зад гърба си. Единият с така и неоткрити съпътстващи заболявания. Очевидно в този случай парите не могат да купят здраве, а всичко зависи от реакцията на конкретния организъм.

Да, много по-малко смъртоносен е ебола, например, но пък доста по-,  от обикновен грип. При това е целогодишен, има повторно заразени – включително у нас (т.е. имунитетът не е траен, най-малкото) и е доказано, че дори при излекуваните, значителен брой са хората със сериозни дългосрочни увреждания.

-В паника сте, защото има нова болест, твърде неясна, с липсващо на практика стандартно лечение лечение, затворен сте вкъщи – не допускате дори близки за по-близък контакт и ще излезете едва, когато със сигурност има ваксина и ви е поставена?

– Намирате, че държавните решения и нареждания в сериозна степен са противоречиви: изискването за маски дори на открито при стълпотворения от хора и принудителна близост с други хора – ОК, но пък как се вързва това с отворените  нощни клубове? Учениците и учителите с маски и движещи се в изолирани потоци в училище, но пък след това – на дискотека…

Вслюшвате се в разумните съвети за дистанция, хигиена и маски там, където има много хора, за да предпазите другите и себе си, но не сте полудял и притеснение и не си правите PCR при всяко кихане, а чакате да усетите поне 2 симптома…

Чакам отговорите и дискусиите ви, ще ми бъде наистина интересно! На вас също, надявам се!


image0 (9K)