През погледа на главния редактор: Какво ще каже и какво не президентът в 17 часа

Живка Кехайова

Какво ще каже и какво не президентът в 17 часа – опит за прогноза час преди обръщението му.

В 17 часа днес президентът Румен Радев ще направи обръщение към нацията след проведените консултации. Няма как да предвидя всички негови черни пророчества и да го конкурирам в тази посока, предвид например новогодишните му и празнични изяви, които могат да изслушат само върли мазохисти, или много нещастни хора с цел да се убедят, че всичко е точно толкова зло и грозно, колкото те го виждат. Но е логично да се предвиди сериозна инсинуация как изборите у нас, забележете – бъдещите избори ще са манипулирани. И ще го сторят тези, които организираха изборите за собственото му избиране:)

Затова той ще предложи няколко мерки, обсъждани по време на консултациите. Например – гласуване по пощата. Ако това не бъде прието, защото няма как да стане с такава скорост и с „Български пощи“, ще може да се твърди, че вотът, ако не е в полза на новото обединение (Мая Манолова, Отровното трио, „Демократична България“ и сие), което след жестовете му ще трябва да го подкрепи на есен, е ограничен нарочно от мутрите във властта. Ако пък, въпреки абсурда, бъде прието, защото властта е абсурдно популистка, то в „мътната вода“ на подобно приключение, може пък да се хване „рибка“ неочаквано. Ако обаче гадовете от ГЕРБ пак спечелят, въпреки „рибата“, то тогава могат да бъдат обвинени, че те са я наловили като в САЩ. С други думи – все е на печалба.

Датата на изборите – 18-ти април. Няма да угоди на патриотите, които дори не отидоха на консултациите, да е в края на  май, но пък може да изчисли, че на 9 май ще е още по-символично не заради „Деня на Европа“, а заради „День победой„. Вярно, Копейкиновата партия дотогава ще е заличена, но има достатъчно други със същия произход.

И непременно, но не съвсем директно: “ Ще приема за честни избори само тези, които бъдат спечелени от БСП и новите наши. Всички други ще са нечестни, каквото и да разправят наблюдателите, ЦИК, РИК и т.н. – или сме ние, или са мутри.

Хората пак ще вземат да се кълват едни други след поредната токсична реч, дали във властта, или в опозицията са мутрите, а те са и във властта, и в опозицията, но просто от различни групи. А българите избират по-малкото зло, защото по-доброто не ще и не ще да се роди на родна почва.


image0 (9K)