Президентът Радев ще разговаря с генералния секретар на НАТО Столтенберг

На 30 и 31 януари 2017 г. президентът Румен Радев ще направи първото си работно посещение в Брюксел, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На 30 януари българският президент ще проведе срещи с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

На 31 януари президентът Радев ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Държавният глава ще посети офисите на българската делегация в Главната квартира на НАТО и ще се срещне с нейните членове.

В рамките на визитата си президентът Радев ще посети Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили в Европа в Монс.

Румен Радев ще проведе среща „на четири очи“ с генерал Къртис Скапароти – върховен главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.
По-късно ще се проведат пленарни разговори между водената от българския президент делегация и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа, пише dir.bg

Президентът ще се срещне и с българските военнослужещи във Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.


image0 (9K)