Президентът Радев пред ТАСС: България даде славянската писменост на Русия!

България даде славянската писменост на Русия. Това казва президентът Румен Радев в интервю пред зам.-генералния директор на ТАСС Михаил Гусман. Запис на интервюто бе излъчено вчера по „Россия 24″ в авторското предаване на Гусман “ Формулата на властта“, в рамките на голям 20-минутен репортаж за България. Интервюто е направено преди скандалното изявление на руския патрирах Кирил на срещата с българския държавен глава на 4 март, което предизвика бурни обществени реакции у нас и в Русия.

[ad id=“225664″]

„Еврофилията не означава русофобия. Напротив – Русия винаги е имала силни икономически, културни и духовни връзки с Европа“, казва президентът на България

„България даде славянската писменост на Русия.“ Това казва президентът Румен Радев в телевизионно  интервю пред зам.-генералния директор на ТАСС Михаил Гусман.

https://www.youtube.com/watch?v=ARt0m0p3L70

„Мога да кажа, че връзките между България и Русия са формирани през много векове и за това са много силни“, подчертава българският президент.

„По време на своята кандидат-президентска кампания аз нееднократно заявявах, че „еврофилията“ не означава русофобия. Напротив – Русия винаги е имала силни икономически, културни и духовни връзки с Европа“, подчертава Румен Радев.

[ad id=“236993″]

„Нашата позиция е абсолютно ясна и откровена. Членството ни в НАТО и Европейския съюз е суверенен и закономерен избор, защото България винаги е била неразделна част от Европа. От друга страна членството ни в двата съюза не решават важни въпроси – спазване на законите, суверинитета. Нужна е голяма вътрешна мобилизация“, казва президентът.

 


image0 (9K)